Statul se împrumută de la cetăţeni printr-o emisune de obligaţiuni, denumită „Centenar”, cu dobândă de 4.5% și scadență la 2 ani

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Mai sunt câteva zile în care cei care doresc să investească în obligaţiuni „Centenar” au posibilitatea să o facă. Perioada de achiziţie a titlurilor de stat emise de Ministerul Finanțelor Publice (MFP) se încheie în 14 decembrie.

Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 1 leu, cu scadenţă la 2 ani și dobândă de 4.5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Noile obligaţiuni de stat pot fi cumpărate de persoanele fizice rezidente care au împlinit 18 ani la data efectuării subscrierii. În perioada de subscriere investitorii au posibilitatea să solicite anularea sumei subscrise, depunând o cerere de anulare. După încheierea acesteia, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate.

Valoarea maximă a subscrierii pe fiecare investitor este de 200.000 lei. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale prin care se atestă calitatea acestora de moștenitori.

Noile obligaţiuni pot fi achiziționate prin unitățile operative ale Trezoreriei Statului și prin rețeaua Companiei Naționale Poșta Română – S.A.
  • Până în 14 decembrie 2018, titlurile pot fi achiziționate de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului;

  • Până în 13 decembrie 2018, obligaţiuni pot fi achiziţionate şi prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban;

  • Până în 12 decembrie 2018, cetăţenii pot cumpăra obligaţiuni inclusiv prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română din mediul rural.
Tombolă pentru toţi investitorii din cadrul programului Tezaur – ediţia „Centenar”.

După încheierea perioadei de subscriere MFP a anunţat că va organiza o tombolă pentru investitori. Astfel, 1.000 de posesori de obligaţiuni vor primi un bonus de dobândă în valoare de 5.000 lei, care va fi acordat în perioada imediat următoare declarării câștigătorilor.

MFP a lansat emisiunea aniversară de obligaţiuni de stat către populație, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, a treia în cadrul programului Tezaur – ediția „Centenar”. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x