Locuință plătită de la stat pentru polițiștii și militarii care îndeplinesc anumite condiții

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Polițiștii și militarii pot primi bani de la bugetul de stat pentru achitarea ratelor locuinței achiziționate cu credit ipotecar/ imobiliar.

Banii primiți pentru chirie de polițiștii și militarii care îndeplinesc condițiile necesare vor putea fi folosiți pentru a achita ratele unei locuințe achiziționate prin credit.

Polițiștii și militarii care îndeplinesc condițiile necesare pentru acordarea compensației lunare pentru chirie vor putea folosi această sumă de bani în vederea achitării ratei sau a unei fracțiuni din rată pentru achiziționarea unei locuințe cu credit ipotecar/ imobiliar, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

În locul contractului de închiriere va fi prezentat un contract de vânzare-cumpărare, cu plata în rate a unei locuințe.

Până în acest moment, pentru a putea beneficia de compensație pentru chirie, una dintre condiții era aceea ca polițistii/ militarii să nu fi deținut locuință proprietate personală în localitatea în care își desfășoară activitatea. Astfel, în locul contractului de închiriere va fi prezentat un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuințe. Noul act normativ prevede, de asemenea, că această compensație (pentru achitarea ratei sau a unei fracțiuni din aceasta) se acordă pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei.

22.000 de angajați ai MAI beneficiază în acest moment de bani de la stat pentru locuință.

Conform MAI, aproximativ 22.000 de angajați ai instituției beneficiază de compensație pentru chirie, suma lunară fiind de aproximativ 9.100.000 lei.

Joi, 6 decembrie 2018, s-a publicat în Monitorul Oficial actul normativ prin care se modifică Legea 360/2002 privind statutul polițistului, Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare și Legea 384/2006 privind statutul soldaților și gradaților profesioniști. Modificarea legislativă a fost realizată la inițiativa Parlamentului României.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] „Prima casă” și redenumirea acestuia în Programul „O familie, o casă”.Astfel, condițiile de accesare se vor […]

trackback

[…] o clădire din Cluj-Napoca. Primăria municipiului a anunțat că sancțiunea a fost constatată de poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine şi Siguranţă Publică – Biroul de ordine publică zona I, […]