Film – Glass 4DX 2D – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Glass este o dramă psihologică, o ficțiune plină de mister, populată cu personaje care depășesc granițele normalității.

Glass aduce în prim plan ceea ce pare la prima vedere supereroi tipici poveștilor din benzile desenate, care depășesc oamenii simpli, prin abilitățile fizice și mentale superioare.

Din distribuția filmului fac parte: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Sarah Paulson, Spencer Treat Clark, Charlayne Woodard. M. Night Shyamalan semnează regia.

sursa video: youtube
Chiar dacă personajele principale seamănă cu niște supereroi, pe parcursul filmului lucrurile se mai schimbă.

Glass este o dramă în care accentul se pune pe psihologie și umanitate. Chiar dacă personajele principale seamănă cu niște supereroi, pe parcursul filmului lucrurile se mai schimbă. Povestea are un ritm foarte lent, potrivit pentru a dezvolta personajele și dialogul. Fiecare element din Glass este dezvoltat încet și cu finețe. Până la urmă totul este elucidat și lămurit, dar nu fără puțină răbdare. Din povestea simplă, spusă lent, se ajunge până la urmă, cu ajutorul unor răsturnări de situație, la un film interesant, cu o doză de mister. La toată această construcție contribuie și coloana sonoră. Muzica și efectele auditive sunt diverse și interesante, ciudate pe alocuri, dar bune și potrivite locației.

Monologurile și replicile scurte sunt filmate de aproape, artistic.

Imaginea din Glass este fie foarte bună, fie deranjantă. În ceea ce privește stilul de filmare, accentul se pune pe prim-planuri. Monologurile și replicile scurte sunt filmate de aproape, artistic. Personajele care vorbesc își spun uneori replicile uitându-se direct în camera de filmat, fiind creată astfel impresia de film artistic sau documentar. Această modalitate de filmare crează impresia de calitate și aduce un plus de farmec. Cu toate acestea, sunt și câteva momente în care imaginea este prea mișcată, pare de slabă calitate și deranjează puțin.

Efectele 4DX sunt rare și scurte.

În ceea ce privește efectele 4DX, acestea sunt destul de puține. Având în vedere că nu este foarte multă acţiune, excepție făcând finalul filmului, nici efectele în sala 4DX nu abundă. Fiind o realizare cinematografică bazată pe dialog și joc actoricesc, Glass este un film care nu este cel mai potrivit pentru a fi văzut în 4DX.

Bruce Willis, Samuel L. Jackson și James McAvoy sunt excepționali.

Cea mai bună parte a filmului sunt fără îndoială dialogurile și în general interacțiunile dintre personaje. Actorii din rolurile principale sunt excelenți. Jocul celor trei: Bruce Willis, Samuel L. Jackson și James McAvoy este excepțional, merită urmărit de cei care apreciază talentul artistic de primă clasă.

Glass este un film care merită văzut de cei care au răbdare să urmărească o poveste simplă dar misterioasă, spusă lent, de actori talentați.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x