De interesŞtiri

Noi localități clujene vor fi racordate la rețeaua centralizată de apă potabilă a județului

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Șapte noi localități din județul Cluj vor fi racordate la rețeaua publică de alimentare cu apă potabilă.

Șapte noi localități clujene vor fi racordate la sistemul de alimentare cu apă potabilă, administrat de Compania de Apă Someș S.A. (CASSA). Consiliul Județean Cluj a făcut public stadiul în care se află lucrările specifice care se desfășoară pe raza mai multor localități clujene.

● Până în vară vor fi finalizate și date în funcțiune rețelele de apă din localitățile Mera, Rădaia și Suceagu din comuna Baciu, Sălicea – comuna Ciurila, Boju – comuna Cojocna, respectiv Bădești și Chidea din comuna Vultureni.
 
● Până la finele lunii mai 2019, Compania de Apă Someș va da în funcțiune alimentarea cu apă în cinci din cele șapte localități clujene. Astfel, în ceea ce privește proiectul de alimentare cu apă din satele Mera, Suceagu și Rădaia, lucrările sunt extrem de avansate, până în acest moment fiind deja finalizată conducta de aducțiune, respectiv peste 90% din rețeaua de distribuție, adică 21.6 km.

● În ceea ce privește investiția din satele Bădești și Chidea, comuna Vultureni, până în acest moment au fost executate lucrările la conducta de aducțiune, respectiv 4 km, dar și peste 97% din conductele de distribuție, mai exact 12.18 km.

● Referitor la introducerea apei în localitățile Boju și Sălicea, aceasta urmează a fi finalizată în cursul lunii iulie 2019. În ceea ce privește stadiul fizic al lucrărilor realizate pe teritoriul comunei Cojocna, până în prezent s-a finalizat conducta de aducțiune în lungime de 3 km, executându-se deja și peste 85% din lungimea conductelor de distribuție. Și în satul Sălicea, comuna Ciurila, au fost finalizate conductele de aducțiune în lungime de 2 km și cele de distribuție, de 15.7 km, cu lucrările aferente la cămine și hidranți.

Noile investiții în infrastructura de alimentare cu apă sunt în valoare de aproximativ 18.000.000 lei.

Cei 18.000.000 de lei necesari pentru noile investiții în apă potabilă provin din mai multe surse, a anunțat Consiliul Județean Cluj. Astfel, o parte din bani provin din programul european în valoare de peste 355.000.000 de euro implementat în prezent de CASSA și din redevența și impozitul pe profit care revin forului administrativ județean, în calitate de acționar majoritar al Companiei de Apă Someș S.A.

În prezent, sunt deserviți cu apă potabilă circa 700.000 locuitori din județele Cluj, Sălaj și Mureș.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Rețele noi de apă potabilă vor fi introduse, sau unde există deja vor fi modernizate, în 21 de localități din zona municipiului Dej. Banii pentru aceste investiții, în sumă totală de peste 32.000.000 de euro, provin din fonduri europene nerambursabile. […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x