Film – Alita: Îngerul războinic; Alita: Battle angel 3D – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Alita: Battle angel, tradus în românește Alita: Îngerul războinic, este un film de aventuri, o fantezie cu accente științifico-fantastice.

Alita: Îngerul războinic aduce în prim-plan o lume plină de metal, dotată cu o tehnologie ultra-avansată și populată cu personaje inedite.

Din distribuția noului film fantastic fac parte: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Ed Skrein, Jackie Earle Haley, Keean Johnson. Robert Rodriguez semnează regia.

sursa video: youtube
Filmul beneficiază de prezența unor personaje originale și de efecte vizuale de calitate.

Alita: Îngerul războinic este o fantezie plină de aventuri. Distopia științifico-fantastică beneficiază de prezența unor personaje originale și de efecte vizuale de calitate. Cu toate acestea, povestea nu excelează. Deși interesant, firul narativ nu este țesut cu mare măiestrie. Astfel, o senzație de superficialitate persistă de-a lungul filmului. Chiar și unele scene de acţiune intensă par cusute cu ață albă. La un moment dat, într-un moment de maxim interes, ceva din faza de acţiune este rupt. Acest aspect crează impresia de neverosimil.

Toate piesele componente ale imaginii, mai mult sau mai puțin reale, sunt destul de spectaculoase.

Imaginea și efectele speciale din Alita: Îngerul războinic sunt de calitate. Scenele sunt bine filmate și reușesc să transmită esența. Efectele speciale sunt numeroase și plăcute vizual. De altfel, toate piesele componente ale imaginii, mai mult sau mai puțin reale, sunt destul de spectaculoase. Având în vedere că în această realizare cinematografică este redată o lume fantastică, decorurile sunt foarte importante. Multe locații arată dezolant, contribuind astfel la starea de pesimism general.

Partea artistică cea mai bună și evident bine realizată este Alita.

Ceea ce este bine redat în Alita: Îngerul războinic, din punct de vedere al imaginii, sunt personajele. Speciale, originale și metalice, acestea sunt foarte bine delimitate. Fiecare are anumite caracteristici, expuse doar la momentul potrivit, ca într-un joc video modern. Partea artistică cea mai bună și evident bine realizată, este Alita. Se vede cu ochiul liber că personajul principal a fost creat cu mare măiestrie. Prin simplă ei mimică facială filmul căpăta căldură, ori este imprimă emoție sau veselie poveștii.

Povestea în sine, prea simplă și spusă fără sare și piper, avea mare nevoie de ajutor.

Coloana sonoră este bine realizată. De la efecte sonore mai scurte până la compoziții muzicale mai lungi, toate sunt plăcute auzului și potrivite momentului. Povestea în sine, prea simplă și spusă fără sare și piper, avea mare nevoie de acest ajutor.

Alita: Îngerul războinic este un film cu scene mai ciudate, nu tot timpul palpitant, care nu merită o vizită la cinema.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x