Film – Favorita; The favourite – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
The favourite, tradus în românește Favorita, este o dramă istorică, un film nominalizat la premiile Oscar 2019 la mai multe categorii.

Favorita este un film inspirat din biografia reginei Anna a Marii Britanii și a Irlandei. Ea a domnit între anii între 1702 – 1714, fiind ultimul monarh al Casei Stuart.

Din distribuția filmului fac parte: Olivia Colman, Rachel Weisz, Emma Delves, Emma Stone, Mark Gatiss, Faye Daveney. Yorgos Lanthimos semnează regia.

sursa video: youtube
Ceea ce iese în evidență la această dramă este atmosfera generală.

Favorita este un film care epatează prin originalitate. Ceea ce iese în evidență la această dramă este atmosfera generală. Personajele și decorurile se îmbină perfect, conlucrează pentru a obține un iz de epocă. Astfel, totul pare prea încărcat, îmbâcsit și greu. Tocmai această senzație, uneori stranie, ajută la crearea unui rezultat special.

Unele cadre din Favorita sunt de o frumusețe aparte, artistică.

La atmosfera generală ciudată contribuie și felul în care a Favorita a fost filmat. Unele cadre foarte apropiate, cu personajul principal în prim-plan, sunt de o frumusețe aparte, artistică. În aceste scene, personajele și emoțiile ies în evidență, sunt mult mai accentuate. Efectul artistic este susținut și de filmările realizate din alte unghiuri decât cele folosite în general. Per ansamblu, imaginea este compusă din scene interesante, inegale ca durată. Filmate din puncte de vedere diferite, cadrele sunt diverse și crează dinamism.

Muzica clasică pune totul în context și sporește izul de epocă.

Muzica clasică este de mare efect. Foarte plăcută și la volum ridicat, muzica pune totul în context. Efectele sonore deosebite, care durează foarte mult uneori, sunt hipnotice. La fel de potrivite sunt și momentele de liniște, sau în care se aud în surdină doar sunetele de afară sau focul care mocnește în cuptor.

Pentru rolul din Favorita, Olivia Colman a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol principal.

Actrițele din rolurile principale sunt un adevărat spectacol. Ele aduc în prim-plan personalități distincte. Fiecare colorează într-un mod aparte tabloul lumii privilegiate, în care intrigile se țes la tot pasul. Pentru rolul din Favorita, Olivia Colman a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol principal.

Favorita este un film artistic, care merită văzut la cinema de cei care apreciază realizările cinematografice originale, inspirate din biografii.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x