În luna martie au reînceput lucrările pe drumurile județene

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Lucrările de reabilitare şi modernizare începute anul trecut pe drumurile clujene au fost reluate în cursul lunii martie.

Drumurile județene pe care au reînceput lucrări de reabilitare, conform unui anunţ al Consiliului Judeţean Cluj, sunt:

● DJ 107M Luna de Sus – Băişoara – Iara – Buru – limită cu județul Alba, pe care acționează societatea Kiat;

● DJ 109 Așchileu – limită cu județul Sălaj şi DJ 103M Vâlcele – Rediu – Aiton, pe care lucrează societatea constructoare Dacia Asphalt;

● Au fost predate constructorului, iar lucrările urmează să înceapă, pe drumurile: DJ 109 Răscruci – Borșa – Așchileu, pe care va lucra societatea Diferit;

● DJ 161 B Călărași – Călărași Gară, pe care va lucra societatea Dacia Asphalt.

Au început lucrările de reabilitare și modernizare pe Drumul Bistriței. Valoarea acestora este de aproape 24.000.000 lei.

Lucrările la Drumul Bistriței au început prin reabilitarea și modernizarea sectorului de drum Lot 2: DJ 109 Așchileu – limită cu județul Sălaj, de la km 20+786 la km 31+976, parte a proiectului cu finanțare europeană care vizează Traseul Regional Transilvania de Nord.
În această fază, lucrările constau în defrișări masive ale zonelor situate în vecinătatea căii de rulare, execuția de șanțuri de pământ și alte lucrări pregătitoare la sistemul rutier în vederea trecerii la etapele de lucrări complexe. Acestea vor viza accesul la proprietăți, poduri, podețe și fundația drumului. Lucrările se desfășoară începând dinspre limita cu județul Sălaj spre intersecția cu drumul județean DJ 109A, pe direcția Așchileu.
Conform forului administrativ judeţean, proiectul de investiții finanțat din fonduri europene este unul complex și de mare anvergură care presupune lucrări în profunzimea drumului, ce încep de la fundație și se vor finaliza prin așternerea de covor asfaltic în două straturi, binder şi strat de uzură.
Lucrările sunt executate de Asocierea Dacia Asphalt SRL – Dacia Faber SRL, valoarea acestora fiind de 23.722.413,43 lei, fără TVA.

Drumurile judeţene din zona Vâlcele – Rediu – Aiton au intrat în lucrări de reabilitare.

Pe drumul judeţean DJ 103M Vâlcele – Rediu – Aiton au demarat o serie de lucrări de întreţinere curentă și periodică, a anunţat Consiliul Județean Cluj. Acestea vizează un tronson de drum în lungime totală de 8.1 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 8+100.
Pe drumurile din zonă au fost executate lucrări de reprofilare a platformei drumului pentru așternerea stratului de balast stabilizat cu ciment și realizarea de șanțuri. De asemenea, pe drumurile judeţene sunt prevăzute lucrări constând în completarea de acostamente, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea podețelor, cosirea vegetației și tăierea lăstărișului din apropierea căii de rulare. Lucrările de întreținere pe drumurile din zonă se vor finaliza cu realizarea de covor bituminos.

Au fost reluate lucrările pe drumul județean 107M Luna de Sus (DN1) – Vlaha – Săvădisla – Săcel – Băişoara – Iara – Buru – limită cu judeţul Alba.

Pe drumul județean DJ 107M Luna de Sus (DN1) – Vlaha – Săvădisla – Săcel – Băişoara – Iara – Buru – limită cu judeţul Alba au fost reluate lucrările de reabilitare și modernizare suspendate pe perioada sezonului de iarnă.
În această etapă se execută lucrări de frezare a căii de rulare, în paralel cu cele de așternere a stratului de piatră, în vederea turnării celor două straturi de asfalt, binder și strat de uzură.
Reabilitarea și modernizarea drumului judeţean DJ 107M Luna de Sus (DN1) – Vlaha – Săvădisla – Săcel – Băişoara – Iara – Buru – limită cu judeţul Alba constă în ample şi complexe lucrări ce vizează întreaga cale de rulare şi vecinătatea acesteia, în profunzimea drumului, de la fundaţie şi până la aşternerea a două straturi de asfalt. Proiectul de investiții vizează un tronson în lungime de 42 de kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 42+000.
Lucrările sunt executate de Asocierea Kiat Group Construct SRL – Tehnic Asist SRL – Damar Consult SRL.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x