Centrul de Interes se redeschide cu expoziții noi și un spațiu mai mare

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Centrul de Interes din Cluj-Napoca se redeschide la începutul lunii aprilie cu expoziții noi și 300 mp în plus.

La Centrul de Interes, începutul lunii aprilie aduce expoziții noi de artă contemporană. Miercuri, 3 aprilie, începând cu ora 19:00, aici va avea loc vernisajul comun al expozițiilor ”Pillars of Creation” a artistului Mihai Plătică și ”WIN” a artistului Pepo Salazar.

În plus, va fi proiectat un grupaj de 48 de filme scurte, care documentează proiectele și expozițiile realizate în decursul celor 10 ani de existență ai Asociației Bazis, iar Spațiu Intact va găzdui un show multimedia prezentat de studenți ai departamentului Cinematografie și Media din cadrul UBB, în urma participării la workshopul susținut de artistul Klaus Obermaier.

Noile expoziții nu sunt singura surpriză de care publicul va avea parte. Spațiul expozițional de la etajul patru al clădirii a fost extins cu 300 mp și modernizat în primele luni ale anului. Acesta va oferi vizitatorilor, fie ei localnici sau turiști, o nouă perspectivă asupra artei și orașului. Odată cu extinderea spațiului, Centrul de Interes ocupă în prezent o suprafață totală de 3.300 mp și își consolidează astfel statutul de cel mai mare centru de artă și cultură contemporană din Cluj.

Expoziții noi la Centrul de Interes; ”Pillars of Creation” a lui Mihai Plătică și ”WIN”, cea de-a doua expoziție personală a artistului Pepo Salazar.

● Baril prezintă expoziția ”Pillars of Creation” a lui Mihai Plătică, artist rezident în Centrul de Interes. După ”The Wide Open Skin” în 2016, aceasta e cea de-a doua expoziție pe care Mihai Plătică o deschide în spațiul galeriei. Titlul expoziției, ”Pillars of Creation”, trimite la fotografia cu mediul interstelar făcută de Hubble Space Telescope și e, totodată, o structură mentală pe care sunt construite lucrările. Structura e rezultatul alchimic al distilării reperelor culturale și înțelesurilor ascunse. ”Pillars of Creation” e și numele unei lucrări conceptuale, care se dovedește esențială pentru demersul proiectului. Pe o imagine descărcată de pe internet și imprimată, artistul a aplicat un strat de vopsea verde Chroma Key. Analizarea cu raze Roentgen ar releva procesul de layering. Forma abstractă devine un filtru simbolic prin care artistul invită publicul să perceapă altfel universul său creativ, dominat de preocupările lui pentru cercetările arheologice sau studierea descoperirilor NASA.

”WIN”, cea de-a doua expoziție personală a artistului Pepo Salazar la Sabot va pune la încercare privitorul obișnuit să caute frumosul în arta contemporană. Impulsivă și reacționară, ipostaza în care va putea fi întâlnit artistul de această dată este un răspuns la vremurile smintite pe care le trăim, o piruetă (lipsită de grație) între armonie și cacofonie, exercițiu și ratare, idealism și cinism. Artistul Pepo Salazar trăiește și lucrează la Paris; lucrările sale (instalații, performance, sculptură și fotografie) au fost expuse în numeroase galerii, muzee și bienale, dintre care merită amintite Bienala de la Veneția, Muzeul Guggenheim din Bilbao și Palais de Tokyo din Paris.

Miercuri, 3 aprilie, expozițiile vor fi deschise între orele 19:00 și 22:00. Din 4 aprilie urmeazasă să se reia programul obișnuit al Centrului de Interes, de marți până sâmbătă, între orele 16:00 și 19:00.

Intrarea e liberă. Mai multe informații puteți găsi pe facebook.com/centruldeinteres.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x