Competiția Locală TIFF; un deceniu dedicat talentelor din Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Cineaştii clujeni se pot înscrie în această perioadă la cea de-a 10-a ediție a Competiției Locale TIFF, din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Destinată descoperirii și susținerii talentelor locale, Competiția Locală TIFF se adresează exclusiv realizatorilor de film originari sau care locuiesc, lucrează sau studiază în orice localitate din județul Cluj.

Până pe data de 30 aprilie 2019, clujenii cu pasiune pentru creația cinematografică pot să-și înscrie filmele în Competiția Locală TIFF prin completarea formularului disponibil pe site-ul festivalului, aici. Pot fi înscrise filme cu o durată de maximum 30 de minute, realizate în perioada aprilie 2018 – aprilie 2019. Nu există niciun fel de limitare asupra genului cinematografic sau subiectului abordat pentru filmele înscrise. Proiectele cineaștilor premiați la mai mult de două ediții anterioare nu vor fi acceptate în competiție.

Filmele selectate vor fi anunțate până la data de 15 mai. Proiecția lor în fața publicului TIFF 2019 va avea loc în cadrul unui eveniment special, unde va fi anunțat și titlul distins cu Premiul Competiției Locale TIFF. Premiul oferit de Banca Transilvania, în valoare de 1.500 euro, va fi acordat în urma deciziei unui juriu format din trei personalități din mediul cinematografic românesc. Federația Fabrica de Pensule, partener al programului, acordă o Mențiune Specială filmului care abordează subiecte sau probleme relevante pentru comunitatea locală sau societatea contemporană.

Cel mai recent câștigător, Emigranții, filmul semnat de Andra Salaoru, a fost recompensat cu un premiu în valoare de 1.500 de euro.

Una dintre cele mai importante oportunități oferite cineaștilor clujeni, Competiția Locală TIFF a avut o primă ediție în 2010, devenind între timp o platformă de lansare pentru mulți profesioniști din industria cinematografică. Cel mai recent câștigător, Emigranții, filmul semnat de Andra Salaoru, a fost recompensat cu un premiu în valoare de 1.500 de euro, în timp ce Serestely Szilard a primit Mențiunea Specială în valoare de 300 de euro pentru Poftiți, vă rog!.

Competiția Locală TIFF 2019, dedicată artiștilor vizuali profesioniști sau amatori din județul Cluj, este organizată de Festivalul Internațional de Film Transilvania, în parteneriat cu Federația Fabrica de Pensule, centru cultural independent dedicat artei contemporane. Leonidas, care, în 2018, a oferit câștigătorului o «bursă lunară» în ciocolată, și cotidianul Făclia se alătură susținătorilor Competiției Locale 2019.

Festivalul Internațional de Film Transilvania va avea loc în perioada 31 mai – 9 iunie 2019 la Cluj-Napoca.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x