Adolescenții pasionați de film se pot înscrie la atelierul Let’sGo Digital! 2019, din cadrul TIFF

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
S-a dat startul înscrierilor la atelierul de film pentru adolescenți Let’sGo Digital! 2019, din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

TIFF (31 mai – 9 iunie 2019) invită adolescenții din toată țara să răspundă provocării Let’sGo Digital!. Ajuns la ediția cu numărul 17, atelierul este dedicat pasionaților de cinema, fotografie și editare video, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Acesta le va oferi tinerilor șansa de a realiza un film sub îndrumarea profesioniștilor din industrie, în cadrul celui mai important eveniment din România dedicat cinematografiei.

Formularul de înscriere este disponibil aici: http://tiff.ro/lgd/formular-inscriere.

15 adolescenți vor fi selectați în urma înscrierilor la cea de-a 17-a ediție a atelierului de film Let’sGo Digital!

,,Puneți inhibițiile într-o poșetă și aruncați-o pe fereastra trenului care vă va aduce la Cluj.’’, îi sfătuiește Lia Ștefănescu, participant la edițiile anterioare LGD, pe toți cei 15 adolescenți care vor fi selectați în urma înscrierilor. Experiența LGD le va oferi pasionaților de cinema șansa de a petrece 10 zile la TIFF. Ei vor parcurge toate etapele realizării unui film, de la alegerea subiectului și scrierea scenariului, până la filmare și montaj. Îndrumaţi de profesioniști din cinematografia română, ei vor lucra pe aparatură de filmare profesională, vor avea acces la evenimentele festivalului și vor lua parte la întâlniri cu invitaţi din lumea filmului.

Adolescenții vor lucra în echipe de câte trei, pornind de la o temă dată. Trei seniori, foști participanți Let’sGo Digital!, se vor alătura acestei ediții pentru a-i îndruma pe începători și pentru a realiza un „making of” al atelierului.

Dincolo de premii și performanțe, aventura LGD va reprezenta pentru fiecare dintre tinerii selectați o adevărată inițiere în limbajul audiovizual. Pentru majoritatea participanților din edițiile anterioare, peste 350 de tineri de la prima ediție, atelierul a reprezentat startul carierei în film. Cei mai mulți dintre aceștia au absolvit studii de cinema, filmează, montează, regizează sau joacă în filme, organizează festivaluri sau scriu despre cinema. ,,E un spaţiu foarte special ce te ajută să descoperi în tine un potenţial nelimitat. Te uimeşti pe tine însuţi atunci când ajungi la LGD şi asta e foarte tare!’’, subliniază Andreea Borțun, participant la ediția din 2007 și senior în ediția 2008. Cineasta tocmai se pregătește să filmeze un nou scurtmetraj.

Înscrierile au loc până pe data de 27 aprilie 2019.

Regulamentul complet și detaliile necesare înscrierii pot fi găsite pe site-ul TIFF: http://tiff.ro/lgd/regulament.

Ediția cu numărul 17 a Let’sGo Digital! este organizată de Asociația de Cultură Urbană Cluj în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania. Evenimentul va avea loc la Cluj-Napoca între 31 mai și 9 iunie.

TIFF este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x