De interesŞtiri

Victor Ponta la Cluj: „Mie domnul Boc nu mi-a lăsat o viață chiar atât de grea, cum va lăsa domnul Dragnea viitorului Guvern.”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Prezent la o conferință de presă la Cluj, liderul PRO România, Victor Ponta, a vorbit despre banii europeni, care nu sunt foarte desirabili pentru că nu pot fi furați atât de ușor, despre felul în care vede actuala guvernare, dar și despre probleme economice actuale și viitoare.

„Cine o să vină după Guvernul domnului Dragnea o să aibă o viață mult mai grea decât am avut eu. Mie domnul Boc nu mi-a lăsat o viață chiar atât de grea, cum va lăsa domnul Dragnea viitorului Guvern. Aici găurile care vin, și care sunt lăsate, sunt mult mai mari. Și știți ce e mai rău? Jocul cu sentimentele oamenilor. În momentul în care o vezi pe Olguța Vasilescu mințind, că din 2021 dubleze pensiile. Noi toți știm că nu se pot dubla pensiile.” a declarat Victor Ponta.

De asemenea, în legătură cu fondurile europene, acesta consideră că motivul pentru care autoritățile nu atrag suficienți bani este faptul că nu pot fi furați. Astfel, fostul prim-ministru a declarat: „Asta e de fapt problema, că bani europeni sunt. Nu se iau, și eu sunt cel care am încercat să înțeleg de ce nu se iau. Nu poți să spui că n-ai cunoștințe. Am luat 95% din exercițiul trecut, tot cu aceiași oameni. Pur și simplu pentru că nu se pot fura. Pentru că bani europeni înseamnă să trebuie să faci licitație în mod corect, și nu le plac lucrurile astea.”

Criticile la adresa actualei guvernări sunt legate de lipsa de transparență în folosirea banilor publici, dar și despre ordonanțele de urgență din domeniul justiției și economic.

Victor Ponta a criticat Guvernul pentru împrumuturile numeroase și păguboase, care au fost luate cu o dobândă nejustificat de mare. „De ce să faci parteneriat public privat, când ai bani europeni? De ce să te împrumuți de bani, cu dobânda cea mai mare din Europa? Apropo, România se împrumută cu cea mai mare dobândă din Europa, mult mai mult ca Grecia de exemplu, care sigur, a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă. Dublu față de Ungaria, ca dobândă.”

Liderul PRO România i-a sugerat președintelui Klaus Iohannis să mai adauge o întrebare pe buletinul de vot, dacă organizează referendum pentru legile justiției o dată cu alegerile pentru Parlamentul European. Astfel, Victor Ponta susține că ar trebui să se voteze cu această ocazie și împotriva ordonanțelor de urgență în domeniul fiscalității.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x