Sistemul îngreunează absorbția fondurilor europene, a declarat Corina Crețu la Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Clujul a performat foarte bine în domeniul fondurilor europene, conform declarațiilor făcute de comisarului european Corina Crețu.

În cadrul unei conferințe de presă susținută vineri, 19 aprilie, la Cluj-Napoca, Corina Crețu, membru în Parlamentul European și candidat pentru un nou mandat din partea noului partid de centru stânga, a declarat: „Regiunea de nord-vest este una dintre cele mai performante din România. Datorită unor întreprinderi mici și mijlocii este regiunea care a depus de opt ori mai multe proiecte decât banii necesari, ceea ce înseamnă că mediul de afaceri se mișcă foarte mult. Știți că în general eu spun că nu avem proiecte, dar aici avem mai multe proiecte decât banii necesari.”

Sistemul centralizat pare că duce la o absorbție mai mică de fonduri europene: „Trebuie regândită această organizare administrativă în opinia mea, pentru că acest lucru împiedică foarte mult absorbția fondurilor.” a declarat Corina Crețu.

„Vă dau exemplul Germaniei și Franței. Fiecare regiune este autoritate de management. Deci noi practic nu discutăm cu guvernele naționale, ci discutăm direct cu regiunile. Și eu cred că regiunile sunt cele mai în măsură să decidă care sunt proiectele care răspund exact nevoilor societății și cetățenilor.”

„Mi-am dat seama că acest sistem supercentralizat îngreunează absorbția fondurilor europene.” a concluzionat Corina Crețu.

Mai multe declarații de la conferința de presă găsiți AICI.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of