195 de echipamente medicale vor fi achiziționate cu bani europeni

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
195 de echipamente și aparaturi medicale ultramoderne vor fi achiziționate cu bani europeni, pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Un nou proiect cu finanțare europeană, câștigat de autoritățile clujene, vizează dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Astfel, Consiliul Județean Cluj a anunțat că banii europeni vor fi utilizați pentru achiziționarea a 195 de echipamente și aparaturi medicale ultraperformante, de ultimă generație. Acestea vor fi date în folosință în cadrul a 11 secții și specializări ale Ambulatoriului, localizate în corpurile de clădire de pe strada Clinicilor, numerele 3 – 5.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 13.200.000 lei.

Valoarea totală a proiectului de achiziționare de aparatură medicală este de 13.182.344 lei, din care 10.486.735 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă a Uniunii Europene. Astfel, cofinanțarea asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj este de 2.695.609 lei.

Proiectul a fost depus spre finanțare și a fost declarat câștigător în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Obiectivul Specific 8.1 – Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate „Operațiunea A – Ambulatorii”.

Echipamentele moderne vor face posibilă tratarea pacienților prin operații minim-invazive.

Aparatura modernă va contribui la creșterea calității actului medical, la îmbunătățirea activității curente a ambulatoriului și la asigurarea unui proces de diagnostic și tratament de înaltă calitate, au anunțat autoritățile. Astfel, utilizarea tuturor acestor echipamente moderne va face posibilă tratarea pacienților prin operații minim-invazive care, implicit, vor contribui la reducerea numărului de zile de spitalizare și la o recuperare mult mai rapidă.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca este una dintre cele mai mari unităţi sanitare cu paturi din România. Dispunând de 1.542 de paturi în toate specialităţile medico-chirurgicale, Spitalul Județean Cluj deservește urgențele pentru regiunea de nord-vest a țării. Acesta are 41 de secţii şi compartimente clinice și neclinice în toate specialităţile medico-chirurgicale, ambulatorii integrate și cabinete de specialitate. Activitatea este structurată pe trei segmente, respectiv asistenţă medicală de urgență, de diagnostic acut/cronic și programe de sănătate, învăţământ medical universitar şi postuniversitar şi cercetare ştiinţifică medicală.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] Județean Cluj a anunțat o nouă investiție în infrastructura medicală clujeană. Astfel, a alocat suma de 500.000 de lei pentru dotarea Spitalului Clinic CF Cluj-Napoca […]

trackback

[…] unind astfel „cele două Românii” proverbiale. Voluntarii ambulanței vor oferi servicii medicale de bază, precum și servicii sociale, precum ajutor în relația cu autoritățile statului, […]

trackback

[…] nou echipament medical, pentru radioscopie digitală, a intrat în dotarea Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca. Mai […]