47 de drumuri județene în lucrări, în cursul lui 2019

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Autoritățile clujene au anunțat că un număr de aproape 50 de drumuri județene vor fi reparate în cursul acestui an.

47 de drumuri județene clujene vor beneficia în anul 2019 de lucrări complexe de modernizare și reabilitare sau de lucrări de întreținere, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

● În acest sens, forul administrativ județean a alocat pentru 2019 suma de 61.000.000 de lei pentru plombarea și așternerea de covor asfaltic pe 41 de drumuri județene.

● În ceea ce privește lucrările de reabilitare și modernizare începute în cursul anului trecut, dar și pentru demararea de noi investiții, Consiliul Județean a alocat suma de 27.000.000 de lei. Această sumă va fi folosită pentru lucrări care se vor desfășura pe o lungime totală de 238 de kilometri, din totalul celor 47 de drumuri județene vizate.

● În același timp, o parte semnificativă a bugetului alocat de Consiliul Județean Cluj la capitolul Transporturi, respectiv suma de 246.000.000 de lei va fi folosită pentru finanțarea proiectelor europene ce vizează reabilitarea infrastructurii rutiere, atât pentru continuarea lucrărilor din cadrul proiectelor demarate în cursul anului trecut, cât și pentru cele care vor începe anul acesta, în perioada imediat următoare.

138.840.000 de lei vor fi folosiți pentru continuarea lucrărilor la proiectele Drumul Bistriței și Drumul Apuseni.

Suma de 107.000.000 lei va fi folosită la modernizarea și reabilitarea unui număr de 20 de sectoare de drumuri județene clujene, grupate pe nouă trasee județene, parte a proiectului european „Traseul Regional Transilvania de Nord”, finanțat prin POR 2014-2020.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] șapte drumuri județene au avut loc recent lucrări de marcaje rutiere, a anunțat Consiliul Județean Cluj. Astfel […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x