Bani europeni pentru modernizarea Clinicii de Psihiatrie Pediatrică

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ambulatoriul Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca va fi modernizat cu bani europeni.

Forul administrativ județean a anunțat câștigarea proiectului de extindere și modernizare, cu fonduri europene, a Clinicii de Psihiatrie Pediatrică.

Conform autorităților, proiectul de extindere, reamenajare și modernizare a Ambulatoriului Clinic Psihiatrie Pediatrică prevede, în principal, o extindere a suprafeței clădirii existente cu peste 600 de mp, atât pe verticală cât și pe orizontală. Astfel, vor fi adăugate încă două etaje. Noua clădire va avea un regim de înălțime S+P+3E și va crea noi spații necesare decongestionării funcțiunilor existente în acest moment la parter și la etajul I, astfel încât noile încăperi rezultate ca urmare a supraetajării să asigure fluxul specific unei secții de asemenea profil. Funcțional, viitoarea construcție va fi organizată pe trei compartimente separate în care vor fi amplasate un număr total de 30 de paturi.

Sistemul de cazare pentru grupa de copii 1 – 3 ani va fi organizat pentru mamă și copil împreună.

Astfel, la subsolul clădirii va fi organizat un spațiu tehnic și de aprovizionare, respectiv o parcare cu 10 locuri destinată personalului medical. La parter se va reamenaja zona actuală de primire și internare pacienți (ambulatoriu), respectiv se vor crea noi spații printre care zona de recepție și secretariat, cabinetele de consultații și tratamente/pansamente, cabinetul medicului de gardă, laboratoare pentru investigații paraclinice, precum și o sală de așteptare prevăzută cu un loc de joacă pentru copii. La primul etaj se va reconfigura actualul spațiu prin crearea compartimentului de spitalizare permanentă, împărțit în nuclee de îngrijire în funcție de vârstă, cu mențiunea că sistemul de cazare pentru grupa de copii 1 – 3 ani va fi organizat pentru mamă și copil împreună, în același salon. La cel de-al doilea etaj vor fi amplasate compartimentul de toxicomani, cu acces controlat, și o zonă de activități medicale. De asemenea, la acest etaj va fi amenajată și o curte interioară – terasa deck lemn destinată tuturor pacienților internați aici. Nu în ultimul rând, la cel de-al treilea etaj vor fi construite spații dedicate învățământului: un amfiteatru, laboratoare pentru studenți, precum și o sală de școlarizare a copiilor internați, respectiv o bibliotecă media.

Valoarea totală a investiției se ridică la peste 19.000.000 lei.

Valoarea totală a investiției care se va realiza pe o durată de maxim doi este de 19.291.848,57 lei.

În prezent, Secția Clinică de Psihiatrie Pediatrică cu Compartiment de Toxicomanie funcționează pe strada Ospătăriei f.n. din cartierul Mănăștur, într-o clădire destinată inițial unei foste creșe. Întrucât imobilul a fost construit în alt scop, acesta a devenit, în timp, subdimensionat, cu probleme vizibile în asigurarea și respectarea circuitelor funcționale minime, specifice unei unități sanitare de profil.

Înființată în 1 martie 2004, Secția Clinică de Psihiatrie Pediatrică oferă pacienților o gamă largă de servicii, de la examene psihiatrice, psihologice și logopedice, la stabilirea de diagnostice clinice, investigații paraclinice și recuperare psihică. În ceea ce privește Ambulatoriul de Psihiatrie Pediatrică, aici se efectuează consultații de specialitate, dispensarizarea bolnavilor cronici cu eliberarea rețetelor în regim de gratuitate, consiliere psihiatrică familială și individuală, testări psihologice, investigații de laborator etc.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x