Plimbare cu covorul zburător din „Aladdin”, în sala 4DX

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
„Aladdin” s-a reîntors pe marile ecrane din 24 mai, ca un film live action, și pentru prima dată în 4DX.

Animația „Aladdin” de la Disney, lansată în 1992, a avut un succes impresionant. A câștigat două Premii Oscar, pentru cea mai bună coloană sonoră originală, precum și pentru cel mai bun cântec original, „A Whole New World”. Reprezentanții Cinema City România au anunțat că povestea s-a reîntors pe marile ecrane din 24 mai, drept film live action, și pentru prima dată în 4DX. Iar fete și băieți care fredonau în anii ’90 „A Whole New World” se reîntorc acum la cinema, alături de copiii lor, cărora le împărtășesc această fantastică „lume nouă”.

Aladdin în 4DX; sursa video: youtube
Vizionarea acestui film în format 4DX reprezintă șansa de a trăi senzațiile faimoasei plimbări cu covorul zburător, odată cu efectele de mișcare din sală.

Pentru toți fanii Disney, va fi ocazia de a revizita povestea lui Aladdin și de a fi impresionați de magia covorului zburător, amplificată de efectele 4DX.

Personajul care se bucură de cea mai mare atenție este, fără îndoială, Duhul din Lampă, jucat de Will Smith. Tehnologia 4DX intensifică scenele muzicale prin mișcările ritmice ale scaunelor, dar și prin efectele de mediu delicate.

Revenirea îndrăgitului cântec „A Whole New World” și noile elemente grafice îmbunătățite, combinate cu efectele de „mișcare ritmică” și „pulsație a mișcării”, îi va cuceri pe spectatori, trezindu-le, deopotrivă, sentimente de nostagie, și amintiri din anii ’90.

Ca și predecesorul său, Aladdin se inspiră din „Aladdin și lampa fermecată”, o poveste din „O mie și una de nopți”.

Spre deosebire de precedesorul său, actualul Aladdin nu este un film de desene animate, ci un live-action regizat de Guy Ritchie. Povestea e următoarea: Aladdin (Mena Massoud) e o pușlama descurcăreață și fermecătoare, un orfan crescut de capul lui pe străzile din Agrabah, un hoțoman cu inimă de aur. Chiar inocența lui e motivul pentru care maleficul vrăjitor Jafar îl alege pentru a intra în Peștera Minunilor. Dar odată ajuns acolo, Aladdin pune mâna pe lampa fermecată și, cu ajutorul duhului ei (Will Smith), încearcă să o vrăjească pe prințesa Jasmine (Naomi Scott), de care e îndrăgostit până peste urechi. Debandada care urmează are farmec, suspans și întorsături de situație mai spectaculoase și mai amuzante decât originalul.

sursa video: youtube

Filmul „Aladdin” este distribuit de Forum Film România, fiind disponibil în multiplexurile Cinema City în varianta subtitrată, respectiv dublată, în format 3D, IMAX 3D (Cinema City din AFI Cotroceni și din Shopping City Timișoara) și 4DX 3D (Mega Mall București, City Park Constanța, Shopping City Timișoara, Iulius Mall Cluj și Brăila Mall).

Cinema City – cel mai mare operator de cinematografe din România.

Cinematograful este singurul din țara noastră care le oferă cinefililor cele mai inovatoare concepte de cinema: IMAX, 4DX și VIP. Compania face parte din Cineworld Group, al doilea mare lanţ de cinematografe pe plan mondial. Cinema City România are 26 de multiplexuri, cu un total de 237 de săli, în 19 oraşe din ţară: Bucureşti, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Constanţa, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş şi Timişoara.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x