Festivalul Alimentului 2019 – iaurt cu flori comestibile, apă de trandafiri, ciocolată cu sirop de ridiche neagră

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Festivalul Alimentului 2019 vine cu 70 de lucrări de licență ale studenților de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor.

Festivalul Alimentului 2019 va avea loc joi, 6 iunie, la USAMV Cluj-Napoca. Organizatorii au anunțat că zeci de produse, pe cât de inovative pe atât de gustoase, vor fi prezentate publicului la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din cadrul USAMV Cluj-Napoca, de către studenții de la Facultatea de Ştiința şi Tehnologia Alimentelor (STA).

Iaurt congelat cu flori comestibile, pâine aglutenică cu adaos de șrot de in, brioșe cu pastă de fistic și apă de trandafiri, specialități de ciocolată cu sirop de ridiche neagră, printre atracțiile evenimentului.

Între produsele pregătite de studenți se regăsesc cele cu care au câștigat numeroase medalii la ProInvent 2019, dar și preparate noi, cum ar fi: iaurt congelat cu flori comestibile, pâine aglutenică cu adaos de șrot de in, brioșe cu pastă de fistic și apă de trandafiri, specialități de ciocolată cu sirop de ridiche neagră, praline imprimate 3D cu cremă îmbunătățită cu pudră de ceai verde și ceai negru, cârnați semiafumați cu carne de prepeliță, crenvurști din carne de pește sau cipsuri din sfeclă de zahăr.

Cele 72 de produse sunt împărțite în șapte grupe, iar acestea vor fi jurizate de reprezentanți ai nouă firme interesate de inventivitatea studenților la ediția din acest an. La Festivalul Alimentului 2019 vor participa 71 de studenți.

Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 10:00.

Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 10:00, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate. Până la ora 11:00 va avea loc jurizarea, urmată de prezentarea produselor către public și mass-media (11:00 – 12:00) și de ceremonia de premiere (12:00 – 13:00).

Vizitatorii sunt invitați să guste din toate produsele alimentare expuse, care sunt obţinute prin utilizarea unor tehnologii inovatoare şi urmăresc promovarea unei alimentaţii sănătoase, cu efecte benefice asupra organismului.

Evenimentul este organizat de USAMV Cluj-Napoca, prin Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, în colaborare cu Asociația Specialiștilor din Industria Alimentară din România.

Festivalul Alimentului 2019 este cea de-a VIII-a ediție a evenimentului.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x