Lucrări de reabilitare și modernizare a Lotului 2 – DJ 161 (DN 16)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Consiliul Județean Cluj a anunțat demararea lucrărilor de reabilitare și modernizare a Lotului 2 – DJ 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C al Drumului Bistriței.

Au fost demarate lucrările pe sectorul de drum Lot 2 – DJ 161 (DN 16) – GădălinBonțida – DN 1C. Aceste lucrări fac parte din cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă ”Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea și reabilitarea DJ 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C de la km 0+000 la km 16+933”.

Lucrările de modernizare vizează un tronson în lungime de aproape 17 kilometri, situat între drumul național DN 16, pe direcția Gădălin, și drumul național DN 1C, pe direcția Bonțida.

Consiliul Județean Cluj a anunțat că lucrările vor consta într-o serie de operațiuni complexe ce se vor finaliza prin aşternerea de covor asfaltic în două straturi, binder şi strat de uzură, lucrări de marcaje și semnalizare rutieră etc. De asemenea, este prevăzută reabilitarea a cinci poduri, precum și a podețelor, dar și realizarea de stații pentru transportul în comun.

În această fază, lucrările constau în defrișări masive ale zonelor situate în vecinătatea căii de rulare, execuția de șanțuri și alte lucrări pregătitoare în vederea trecerii în etapele de lucrări ce vor viza fundația drumului.

Lucrările sunt executate de Asocierea Operes SRL – Societatea Napoca SA.

Valoarea lucrărilor este de peste 26.000.000 lei.

Autoritățile au precizat că investiția are drept principal scop asigurarea unei circulaţii normale şi în condiţii de siguranță. Ea va asigura, totodată, tranzitarea rapidă şi facilă a unei zone importante a județului, către joncțiunea cu drumul național DN 1C, respectiv către joncțiunea cu drumul național DN 16.

De asemenea, reabilitarea și modernizarea acestui sector de drum va contribui semnificativ la îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor prin dezvoltarea economică a zonei de centru a județului. Totodată, vor fi intensificate legăturile de cooperare economică, va fi fluidizat traficul și va crește nivelul de siguranță a cetățenilor în ceea ce privește confortul, siguranța circulației și protejarea mediului.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x