Vești pământene, de la cel mai nou festival pentru întreaga familie, Elementum

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Vești pământene, de la cel mai nou festival pentru întreaga familie: mama și copilul, în centrul universului Elementum.

Organizatorii Elementum, cel mai nou festival din zona Clujului, vin cu noutăți despre o zonă generoasă ca spațiu: locul pentru mame și copii. Acesta va fi un loc unde festivalierii vor putea mânca împreună, se vor putea spăla, vor putea dormi îmbrățișați sau se vor putea juca împreună în felurite moduri.

Pământ liniștit pe malul lacului, la cel mai nou festival dedicat familiilor.

Undeva între zona de camping (acolo unde liniștea e ”la ea acasă”) și zona de spectacol și activități sportive, pe malul lacurilor de la Luncani se va afla acest loc pentru mame și copii. Spațiul poartă numele de Mama&Copilul. Aici se vor putea schimba scutece, copiii vor putea fi hrăniți folosind fie fotoliile speciale de alăptare sau, pentru cei care au trecut deja la diversificare, cu ajutorul unei adevărate bucătării dotate cu tot ce trebuie.

Casa Nani pentru somn și o locație special amenajată pentru distracția celor mici, la cel mai nou festival.

Casa Nani va fi disponibilă pentru somn iar o zonă specială va fi amenajată cu țarcuri cu bile, tobogane, tunele, balansoare, o saltea cu spumă, un jumper, salteluțe, o groapă cu nisip și centre cu activități. Vor fi puse la dispoziția festivalierilor și mese senzoriale cu nisip colorat, orez colorat, linte, gris, toate numai bune de vărsat dintr-un vas în altul. De asemenea, va fi amenajată o farmacie mobilă dotată cu tot ar putea avea nevoie oricare membru al familiei.

Spațiu amenajat special pentru (NE)Conferințe.

Un fel de conferințe, dar nu chiar. Conform organizatorilor celui mai nou festival clujean, ce va fi acolo va fi o discuție între amici, vechi și noi, dar cu informații la fel de prețioase ca și când ar fi obținute de la o conferință. Moderatoare va fi Cristina Tătar, jurnalist. ”Sunt Cristina, ador copiii și prăjiturile. Cred că zâmbetul ne face mai buni, fericirea ne-o creăm, iar lucrurile simple sunt cele mai frumoase. Mă relaxez citind și scriind povești pentru cei mici, trăiesc într-o veșnică fantezie alături de băiatul meu și mă înconjor doar de oameni pozitivi. Motto-ul meu este simplu: „Într-o zi nu vom mai fi aici, dar în toate celelalte suntem”.

La aceste evenimente va fi prezent și cunoscutul blogger tătic Robert Diaconeasa. Alături de familia sa, vine la festival cu un dublu scop: să relateze ”tot ce mișcă” pentru urmăritorii săi, dar și pentru a-i învăța pe cei mici, dar și pe cei mari, importanța iubirii de semeni și a grijei pentru mediul înconjurător – subiect pe care îl va aborda și în cadrul (NE)conferințelor. ”Pentru cei care nu mă cunosc, sunt foarte implicat în activitățile care țin de copiii din medii defavorizate. Pentru că îmi pasă în egală măsură și de mediu, în iunie pornesc, alături de soția și fiica mea într-un turneu național ecologic. Scopul este să ajutăm o mulțime de copii să înțeleagă cum să aibă grijă de mediul înconjurător și de ce este datoria noastră să avem grijă de mama Pământ, ale cărei resurse nu sunt nelimitate. Parcă face sens să fiu prezent și la festivalul Elementum, nu-i așa?”, a transmis Robert.

Despre importanța cititului în viața copiilor încă de la naștere vă va explica Bianca Mereuță.

Bianca Mereuță este strateg de brand și copywriter cu peste 15 ani de experiență și cu studii universitare și postuniversitare de comunicare și marketing. Este expert în analiză de discurs vizual și iubitor al cărții. Obiectivul Biancăi este să se implice activ la dezvoltarea și implementarea unei strategii integrate în vederea educării prin lectură a copiilor și adulților și a creșterii numărului real de cititori. Tocmai în spiritul acestui obiectiv, Bianca va organiza, la Elementum, ateliere de storytelling și un Colț de Lectură.

● Tema de la (NE)conferință a Georgianei Ispas: fructele de pădure – câte tipuri sunt și ce putem găsi în pădurile din România, care sunt beneficiile consumului, dar și curiozități despre acestea. Totul se încheie cu prezentarea unor rețete cu fructe de pădure și degustare.

● Roxana Petre este mamă a doi băieți, specialist în parenting și psihoterapie pozitivă. Cu o experiență de peste 5 ani, ca trainer, şi de peste 11 ani în domeniul consilierii, Roxana sprijină zi de zi persoanele care îi calcă pragul cu diverse probleme şi a coordonat peste 800 de ore de training, desfăşurând programe de dezvoltare personală, seminarii şi workshop-uri, programe de educaţie parentală şi reintegrare socială. Va aduce în atenția voastră un subiect important și delicat în relația părinți-copil: ”Cum să le vorbim copiilor despre sex?”

● Terapeutul Alexandra Chira va vorbi despre sănătatea coloanei vertebrale și frumusețea pielii, cu masajul Raindrop și cele nouă uleiuri esențiale ale sale. Crede în vindecări alternative, motiv care a și determinat-o să practice terapia Bowen. ”Cu toții ne dorim să fim sănătoși. Eu una, am fost interesată întotdeauna de remedii complementare medicinei alopate. Cu terapia Bowen am intrat inițial în contact din postura de pacient. Rezultatele au fost peste așteptări, astfel încât am decis să dedic timp studiului aprofundat al acestei terapii care (aspect foarte important!) se concentrează pe pacient, și nu pe boală!”

● Profesorul Cristina Bojan va explica faptul că a avea grijă de tine și familia ta este o necesitate, nu un lux. Va prezenta tratamente naturale și fără efecte secundare pentru părinți, gravide și copii. Toate i se trag de când era profesoară. ”Ca profesoară de biologie, unul dintre obiectivele importante pe care le-am urmărit a fost acela de a le transmite elevilor mei cum să-și îngrijească corpul, printr-o alimentație sănătoasă, prin contactul cu natura și prin sport. Terapia Bowen este încă o metodă naturală prin care poți să ai grijă de tine”, spune Cristina Bojan.

● Kinetoterapeutul Cristiana Prunean vă va vorbi despre cum putem să ne îngrijim spatele, gâtul, picioarele, brațele și mușchii cu ajutorul terapiei Bowen și a kinetoterapiei. ”Mișcarea e viață. Îmi place sportul și îmi place să ajut, așa că am ales să practic terapia Bowen și kinetoterapia. Iar cea mai bună soluție, atât înainte, cât și după ce tratezi o afecțiune este prevenția. Vă aștept să prevenim împreună, înainte ca bolile să ne afecteze viața”, îndeamnă Cristiana Prunean.

● Psihoterapeutul Alexandra Jarda vă va învăța cum să faceți față principalelor patru probleme care stresează părinții moderni. Va vorbi și despre managementul fricii, creșterea încrederii în sine și a performanțelor educative la copii de școală sau de grădiniță. ”Din 2013 lucrez ca psihoterapeut, iar acum îmi dedic o parte a activității mele copiilor de grădiniță, cu care lucrez cu foarte mare drag. Așa cum îmi găsesc un limbaj comun cu aceștia, sunt convinsă că aș găsi cu oricare dintre voi, cei care aveți nevoie, la un moment dat al vieții, de sprijin și îndrumare emoțională și comportamentală”, consideră Alexandra Jarda.

O altă latură a celui mai nou festival este compusă din Atelierele Mamprenoarelor.

Mamprenoarele sunt o comunitate de mămici puse pe afaceri. Afaceri care, de cele mai multe ori, sunt inspirate de spiritul matern și au legătură cu bunăstarea familiilor. La Elementum, le veți putea observa ”în acțiune” pe șapte dintre membrele comunității din Cluj, în frunte cu Annamaria Crainic, organizatorul și Anca Dinu, comunicatorul festivalului.

Lor li se alătură:

● Lia Valendorfean vine cu activități multiple: ateliere de terapie Bowen, alee senzorială pentru copii, mini sesiuni gratuite de terapie și kinetoterapie.

● Eliza Pușcașu și Teodora Szabo vor organiza un atelier creativ pentru copii. „Suntem două artiste vesele, cu suflet de copil și ne dorim să contribuim la crearea de legături între arta și natură, printr-un atelier de pictura care va pune la încercare atât creativitatea și expresivitatea fiecărui copil cât și modalitatea de relaționare și comunicare cu cei din jur. În cadrul acestui atelier, copiii vor crea povești cu ajutorul instrumentelor diverse, puse la dispoziție de către natură: apa, focul, aerul și pământul, cele patru elemente primordiale care stau și la baza festivalului”, spun fetele. Atelierul se va desfășura pe grupe, iar scopul lui este ca micuții să își dezvolte creativitatea, să lase libertate imaginației atât de bogate să se manifeste și să își dezvolte curajul de exprimare.

● Elena Hapău îl va aduce pe „Fluturașul Fly şi Floarea Dorinţelor”, o frumoasă poveste pentru cei mici, plină de peripeţii. Drumul palpitant al fluturaşului până la capătul râului dezvăluie mesajul cărţii, acela că merită să îţi urmezi visele. O lecţie de încredere în sine, de perseverenţă şi curaj, ce aduce în prim plan teme precum prietenia adevărată și familia iubitoare.

● Simona Rusu – food writer, gourmet explorer & content writer.

Elementum va avea loc între 21 și 23 iunie 2019, în județul Cluj, la Complex Lac Luncani. Organizatorul celui mai nou festival pentru familii este GoCreate.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x