Asfaltare pe drumul județean DJ 161C Iclod – Aluniș

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Lucrările pe drumul judeţean 161C Iclod – Aluniş – Corneni au intrat în urmă cu câteva zile în faza de așternere a asfaltului, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

Lucrările de reabilitare și modernizare, aflate în derulare pe drumul județean DJ 161C, au trecut în urmă cu câteva zile în faza de asfaltare. Sectorul de drum vizat, Iclod – Aluniş este în lungime de 10.3 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 10+300.

În prealabil, pe drumul județean DJ 161C a avut loc decolmatarea și betonarea coronamentelor la podețele cu diametrul de 800 mm, montarea podețelor cu diametrul de 1.000 mm, executarea de șanțuri de pământ și așternerea stratului de piatră. Urmează ca, după așternerea primului strat de asfalt, să se execute lucrările de așternere a celui de-al doilea strat de asfalt, respectiv stratul de uzură.

Conform autorităților, lucrările au drept scop reabilitarea în profunzime a căii de rulare, începând de la fundaţie și până la aşternerea celor două straturi de asfalt. Investiția mai presupune și realizarea de acostamente, marcaje şi semnalizare rutieră.

În cadrul aceluiași proiect de investiții, sectorul de drum Aluniş – Corneni în lungime de 2.7 kilometri, de la kilometrul 10+300 până la kilometrul 13+000, a fost asfaltat integral în cursul anului trecut.

Conform forului administrativ județean, reabilitarea și modernizarea acestui drum judeţean va asigura locuitorilor din zonă un acces rapid la drumul naţional DN 1C, prin localitatea Iclod, şi, mai departe, pe direcţiile Cluj-Napoca şi Gherla – Dej.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x