Lucrări de asfaltare pe sectorul Gherla – Fizeșu Gherlii

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Pe drumul judeţean DJ 109C Gherla – Fizeşu Gherlii au fost demarate lucrări de asfaltare, a anunțat Consiliul Judeţean Cluj.

Pe drumul judeţean 109C Gherla – Fizeşu Gherlii – Ţaga – Geaca – Cămărașu (DN16) se află în derulare asfaltarea sectorului de drum Gherla – Fizeșu Gherlii.

Conform autorităților, în această etapă au fost deja asfaltați aproximativ 1.5 kilometri de drum, pe un sens de circulație. Întregul sector vizat are o lungime de 2.8 kilometri, între pozițiile kilometrice 1+400 și 4+200.

Lucrările de întreținere vizează mai multe sectoare de drum situate pe un tronson în lungime de aproape 38 de kilometri, de la kilometrul 1+400 până la kilometrul 39+200.

Astfel, sectorul de drum Țaga – Geaca – Cămărașu (DN 16), în lungime de 21.6 kilometri, mai exact între kilometrul 17+600 și kilometrul 39+200, a fost asfaltat în proporție de 90%, pe restul de 10% din lungimea acestui sector executându-se lucrări complexe ca au vizat fundația drumului. După finalizarea asfaltării sectorului de drum Gherla – Fizeșu Gherlii, preconizată a avea loc extrem de rapid, vor fi finalizate și lucrările de asfaltare din zona Țaga, inclusiv pe raza localității.

De asemenea, pe întreg tronsonul de drum sunt prevăzute și lucrări de realizare a șanțurilor, de completare a acostamentelor, de desfundare şi curăţare a podeţelor, şanţurilor şi rigolelor, tăiere de lăstăriș și vegetație din vecinătatea căii de rulare, precum și lucrări de marcaje rutiere.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of