190.000 euro costă elaborarea documentațiilor tehnico-economice pentru „Park and Ride”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
O nouă etapă, necesară pentru construirea amplasamentului de tip „Park and Ride” de lângă aeroport, a fost anunțată de Consiliul Județean Cluj.

Forul administrativ județean a anunțat începerea procedurii de contractare a serviciilor de elaborare a documentațiilor tehnico-economice, și a asistenţei tehnice, pentru realizarea unui amplasament de tip „park&ride”. Acesta va fi construit la intrarea în municipiul Cluj-Napoca, lângă Aeroportului Internațional ,,Avram Iancu”.

„E o investiție ce va genera beneficii multiple, atât pentru clujeni cât și pentru cei ce vizitează sau tranzitează Clujul, prin trecerea la un mod de deplasare mult mai rapid și mai ușor. Tocmai de aceea, ne dorim materializarea proiectului într-un timp cât mai scurt, prin mobilizarea tuturor resurselor necesare”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Pentru serviciile de proiectare, Consiliul Județean Cluj va plăti aproximativ 190.000 de euro.

Realizarea obiectivului de investiții „park and ride” pentru care s-a demarat contractarea serviciilor de elaborare a documentațiilor tehnico-economice, respectiv studiu de fezabilitate, documentaţie pentru autorizarea executării lucrărilor de construire, documentaţie tehnică de execuţie şi asistenţă tehnică aferentă, este finanțată din bugetul Consiliului Județean Cluj.

Începerea efectivă a lucrărilor este preconizată pentru sfârșitul anului 2019, începutul anului 2020. Conform anunțului făcut de forul administrativ județean, costul estimat al serviciilor de proiectare, raportat la valoarea de investiție, este de 186.750 de euro, fără TVA.

Facilitățile din noul amplasament vor funcționa contra cost, taxele urmând a fi stabilite și încasate de Consiliul Județean Cluj.

Potrivit protocolului de colaborare inter-instituțională încheiat în anul 2018 între Consiliul Judeţean Cluj şi Primăria municipiului Cluj-Napoca, în scopul realizării unei facilități de tip „park and ride”, Consiliul Județean Cluj urmează să amenajeze, să administreze și să întrețină parcarea, cu mențiunea că aceste facilități vor funcționa contra cost, taxele urmând a fi stabilite și încasate de către forul județean. În ceea ce privește Primăria municipiului Cluj-Napoca, acesteia îi revine sarcina amenajării de stații pentru mijlocele de transport în comun și bike sharing, respectiv realizarea accesului auto și pietonal cu dotările și infrastructura aferentă.

Parcări de tip ,,park&ride” funcționează deja cu succes în numeroase oraşe din Europa. Fiind situate la intrările în oraşe, acestea le permit șoferilor proveniți din alte localități să îşi parcheze autovehiculele și să folosească pentru a ajunge în zona centrală mijloacele de transport în comun. În acest fel, se contribuie semnificativ la decongestionarea traficului prin reducerea numărului de autovehicule aflate în circulație în interiorul localității.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x