Electric Castle 2019 – debut fără ploaie, cu atracții vizuale și senzoriale noi

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Cea de-a 7-a ediție a festivalului de la Bonțida a debutat fără ploaie. O altă noutate a fost inaugurarea New Media Castle, o instalaţie de artă modernă, răspândită în mai multe locaţii din castel.

Lipsa ploii la începutul festivalului de la Bonţida a surprins. Este cunoscut faptul că ploaia și Electric Castle au o relație specială. De această dată, cei care au sosit din toate cele patru zări, pe meleagurile pline de atracții ale festivalului, au avut parte de o zi toridă. În loc de noroi, festivalierii au putut simţi de această dată praful specific drumurilor de țară. De asemenea, s-au putut retrage din arşiţa amiezii în zonele pline de iarbă şi pâlcuri de copaci din perimetrul festivalului. Pe lângă soare, și alte noutăţi sau atracții vizuale şi senzoriale au întâmpinat vizitatorii la ediţia 2019.

Organizatorii au pregătit în clădirea principală a Castelului Banffy un spectacol vizual inedit.

Spectacolul de lumini, culoare și chiar aburi, este unul inedit. Nicio descriere nu pare a fi suficientă pentru a reda experiența completă a vizitei din cadrul New Media Castle. Pe lângă partea vizuală specială, sunetul crează un confort auditiv straniu, care completează experiența vizionării.

„Producem o arhitectură imaterială într-un monument ce încearcă să-și regăsească perioada de glorie și oferim publicului noi moduri de a experimenta zidurile, încăperile și turnurile castelului. E un pas natural pe care festivalul, deja un eveniment notoriu pentru inovația sa constantă, îl face, oferind o platformă în care artiști ce reprezintă avangarda mondială în domeniu expun proiecte ce crează un dialog între tehnologie și materiale intangibile precum lumina, sunetul sau spațiu”, descrie conceptul de New Media Castle curatorul acestui proiect, artistul digital Alex Czetwertynsk.

sursa video: youtube

Alte noutăţi, locaţii şi atracții speciale din arealul festivalului Electric Castle aşteaptă să fie descoperite până duminică, 21 iulie.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x