Trei sate din comuna Chiuiești vor avea o nouă rețea de apă potabilă

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
O nouă rețea de distribuție a apei potabile va fi construită, cu bani europeni, în trei sate din comuna Chiuiești.

Principalele lucrări care vor fi realizate în trei sate din comuna Chiuiești se referă la aproximativ 36 de km de noi rețele de apă potabilă și racorduri de distribuție. Consiliul Județean Cluj a anunțat ce fel de lucrări vor fi realizate în aceste localități.

● În localitățile Chiuiești și Măgoaja vor fi realizate patru noi stații de pompare a apei potabile;

● Satele Măgoaja și Strâmbu vor beneficia de două noi stații de clorinare și două noi rezervoare de înmagazinare.

Conform autorităților județene, în ceea ce privește Contractul de lucrări numărul 12 din cadrul proiectului european, cel prin intermediul căruia va fi introdusă apă potabilă, respectiv vor fi modernizate rețelele de apă și canalizare în localități învecinate municipiului Dej, acesta se află în etapa de obținere a autorizațiilor de construire și de finalizare a documentațiilor de atribuire în vederea publicării lor în SICAP.

Lucrările sunt finanțate din fonduri europene și au o valoare estimată la aproape 3.700.000 euro.

În baza contractului de lucrări numărul 12 din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020”, în satele Chiuiești, Măgoaja și Strâmbu din comuna Chiuiești vor fi realizate lucrări cu o valoare estimată de 3.688.503 euro.

Astfel, Consiliul Județean Cluj a precizat faptul că, urmare a implementării împreună cu Compania de Apă “Someș“ S.A. a proiectului mamut cu finanțare europeană în valoare de 355.600.000 de euro, comuna Chiuiești va beneficia, în cel mai scurt timp posibil, de o rețea nouă de distribuție a apei potabile.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x