Comuna Recea Cristur va avea 45 de km de noi rețele de apă potabilă

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
O nouă rețea de distribuție a apei potabile va fi amenajată în comuna Recea Cristur.

Comuna Recea Cristur din județul Cluj va avea o nouă rețea de distribuție a apei potabile, a anunțat Consiliul Județean Cluj. Astfel, conform autorităților, vor fi amenajate aproximativ 45 de km de noi rețele de apă potabilă și racorduri de distribuție, precum și o stație nouă de pompare a apei potabile, o stație de clorinare și un rezervor de îmagazinare nou.

Lucrările au o valoare de aproape 2.800.000 de euro. Banii provin din fonduri europene nerambursabile.

Lucrările care vor fi realizate se ridică la suma de 2,760.863 euro. Lucrările la nivelul comunei Recea Cristur se efectuează în baza contractului de lucrări numărul patru, acesta fiind cel mai avansat contract care se derulează pe teritoriul județului Cluj. Pentru contractul de lucrări numărul patru, Consiliul Județean Cluj a emis pănă în prezent Autorizația de construire, iar documentația de atribuire a acestuia a fost recent trimisă Agenției Naționale pentru Achiziții Publice în vederea încărcării în sistemul electronic de licitații SICAP.

Noile lucrări sunt parte a „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020”, câștigat la finele anului 2018.

Compania de Apă „Someș” S.A. și Consiliul Județean Cluj implementează „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020”, câștigat la finele anului 2018.

Cu o valoare totală de 355.600.000 de euro, proiectul cu finanțare europeană vizează, printre altele, dezvoltarea infrastructurii de apă și în comuna Recea Cristur.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Mica, Nireș, Dâmbu Mare și Sânmărghita, din comuna Mica, va fi construită o nouă rețea de distribuție a apei […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x