O nouă rețea de distribuție a apei potabile, cu fonduri europene, în comuna Mica

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
O nouă rețea de distribuție a apei potabile va fi construită cu bani europeni în comuna Mica, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

În satele Mănăstirea, Mica, Nireș, Dâmbu Mare și Sânmărghita, din comuna Mica, va fi construită o nouă rețea de distribuție a apei potabile.

Principalele lucrări care vor fi realizate în cele cinci localități clujene constau în aproximativ 58 km de noi rețele de apă potabilă și racorduri de distribuție, trei stații de pompare a apei noi, trei stații de clorinare, respectiv trei rezervoare de înmagazinare a apei.

Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ 5.000.000 de euro.

Conform informațiilor transmise de forul administrativ județean, în baza contractului de lucrări numărul 13, în satele din comuna Mica vor fi executate lucrări în valoare totală de 4,946.081 euro.

În ceea ce privește Contractul de lucrări numărul 13 din cadrul proiectului cu finanțare europeană, cel prin intermediul căruia va fi introdusă apă potabilă, respectiv vor fi modernizate rețelele de apă și canalizare în localități învecinate municipiului Dej, acesta se află în etapa de obținere a autorizațiilor de construire și de finalizare a documentațiilor de atribuire în vederea publicării lor în SICAP.

Comuna Mica va beneficia de o rețea nouă de distribuție a apei potabile, ca urmare a implementării de către Compania de Apă „Someș” S.A. și Consiliul Județean Cluj a proiectului mamut de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x