Fotosinteză artificială, pentru refacerea gazonului de pe Cluj Arena

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Aparatură nouă pentru fotosinteză artificială va fi achiziționată de autorități, pentru refacerea mai rapidă a gazonului de pe Cluj Arena.

Trei unități de fotosinteză artificială, pentru refacerea gazonului de pe Cluj Arena, vor fi achiziționate de Consiliul Județean Cluj. Cele trei unități vor contribui la regenerarea, într-un timp extrem de scurt, a ierbii, ele constituind o completare a sistemului deja achiziționat, în 2018, pentru întreținerea gazonului de pe stadion.

Termenul limită de depunere a ofertelor este de 19 august 2019.

Valoarea estimată a contractului este de 1.485.000 lei. Termenul limită de depunere a ofertelor este 19 august 2019. În ceea ce privește alegerea câștigătorului, criteriile care vor fi avute în vedere sunt:

● prețul cel mai scăzut;

● durata cea mai scurtă de livrare;

● perioada cea mai mare de garanție.

Astfel, potrivit caietului de sarcini publicat în SICAP, noile echipamente vor trebui să fie formate din trei unități de fotosinteză artificială, trei analizoare, portal și aplicație App, compatibile cu sistemul deja existent, respectiv SGL MU 360 600W format.

Forul administrativ județean a demarat procedura de achiziționare a trei noi unități de fotosinteză artificială pentru gazonul de pe Cluj Arena.

Echipamentul de tip „SGL MU360” este unul extrem de performant, printre cele mai avansate de acest gen de pe piață. Rolul acestuia este de a accelera procesul de fotosinteză, de până la trei ori comparativ cu cel în care fotosinteza se produce în mod natural, folosind doar lumina solară. Sistemul dispune de un software specific care, prin intermediul analizatorilor încorporați, măsoară și înregistrează date importante precum intensitatea luminii, umiditatea atmosferică, umiditatea la sol, umiditatea la firul de iarbă, fertilizare etc. Toți acești indicatori colectați, extrem de importanți în microbiologia plantei, se interpretează apoi uniform, softul indicând extrem de fidel informații esențiale legate de durata optimă de funcționare a instalației pentru aducerea ierbii la parametrii vizați.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x