De interesŞtiri

32.000.000 de euro pentru rețele de apă potabilă din zona municipiului Dej

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Peste 32.000.000 de euro, proveniți din bani europeni, vor fi utilizați pentru introducerea sau modernizarea rețelei de apă potabilă din 21 de localități din zona municipiului Dej.

Rețele noi de apă potabilă vor fi introduse, sau unde există deja vor fi modernizate, în 21 de localități din zona municipiului Dej. Banii pentru aceste investiții, în sumă totală de peste 32.000.000 de euro, provin din fonduri europene nerambursabile.

Conform Consiliului Județean Cluj, principalele categorii de lucrări de utilități publice ce se vor realiza în zona Dej sunt următoarele:

● 191 de  km de noi rețele de distribuție a apei potabile;

● 15 noi stații de pompare a apei potabile și a celei uzate;

● 11 noi stații de clorinare;

● 73 de km de noi conducte de canalizare;

● 12 rezervoare de înmagazinare a apei din care nouă absolut noi;

● 1 stație de epurare a apelor uzate etc.

Lucrările urmează să fie realizate în cinci localități: municipiul Dej, satele Bobâlna, Oșorhel și Vâlcele (comuna Bobâlna) și comuna Recea Cristur.

În ceea ce privește lucrările din zona Dejului, acestea fac parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020”.

Lucrările din zona Dejului fac parte din proiectul mamut din fonduri europene nerambursabile câștigat la sfârșitul anului 2018 de Compania de Apă „Someș” SA, societate al cărei acționar majoritar este Consiliul Județean Cluj. Proiectul are o valoare de peste 355.600.000 de euro și se află în diferite etape corespunzătoare procedurii de licitație a lucrărilor de execuție.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x