Echipament medical modern nou, pentru mamografie, la Spitalul Clinic CF

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
500.000 de lei au fost alocați de forul administrativ județean, pentru achiziționarea unui echipament medical modern nou, destinat investigării afecțiunilor mamare.

Consiliul Județean Cluj a anunțat o nouă investiție în infrastructura medicală clujeană. Astfel, a alocat suma de 500.000 de lei pentru dotarea Spitalului Clinic CF Cluj-Napoca cu un echipament medical modern nou, respectiv o instalație radiologică digitală de mamografie. Investiția va permite astfel oferirea celor mai moderne și eficiente metode de imagistică radiologică, de care vor beneficia toți cei care apelează la serviciile instituției spitalicești.

În prezent, se află în plină derulare procedura de achiziție publică a aparatului care va intra în dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală.

Necesitatea acestei investiții, conform autorităților, este justificată de faptul că instalația radiologică convențională de mamografie cu sistem de detecție ecran-film care există în prezent în cadrul Laboratorului și care deservește toate secțiile spitalului, răspunzând atât pentru solicitările interne cât și pentru pacienții cu bilet de trimitere, este veche și prezintă un grad avansat de uzură.

Totodată, utilitatea instalației radiologice digitale de mamografie cu tomosinteză ce urmează a fi achiziționată este cu atât mai mare cu cât aceasta va contribui la crearea condițiilor optime de desfășurare a actului medical și va putea răspunde numeroaselor solicitări provenite de la pacienții oncologici care necesită o imagistică de înaltă calitate.

Nu în ultimul rând, printre avantajele achiziționării instalației radiologice digitale de mamografie se numără atât calitatea superioară a imaginilor radiologice digitale, cât și participarea la programele de screening mamar în care nu se acceptă mamografe convenționale.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x