Sate din comuna Vultureni au fost racordate la rețeaua publică de apă

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Două noi sate din comuna Vultureni, situată în apropierea Clujului, au fost racordate la rețeaua publică de apă a județului.

Lucrările de alimentare cu apă potabilă a satelor Bădești și Chidea, din comuna Vultureni, au fost finalizate, a anunțat Consiliul Județean Cluj. Astfel, în perioada imediat următoare, Compania de Apă Someș va derula procedura de recepție la terminarea lucrărilor în conformitate cu termenele și prevederile legislației în vigoare.

Urmează branșarea, la cerere, a gospodăriilor din cele două localități.

Conform autorităților județene, în funcție de cererile primite din partea utilizatorilor pentru avizarea racordării la rețea, echipe mobile ale operatorului de apă vor asigura branșarea gospodăriilor din cele două localități.

Noul sistem de alimentare cu apă administrat de Compania de Apă Someș S.A a fost astfel proiectat și dimensionat încât să asigure distribuirea apei potabile la toate cele peste 300 de gospodării existente în localitățile Bădești și Chidea din comuna Vultureni.

Lucrările au avut o valoare totală de puțin peste 3.000.000 de lei.

Noul sistem de alimentare cu apă include:

● circa 4 km de conducte de aducțiune;

● 12.3 km de rețea de distribuție;

● 126 de branșamente în Bădești;

● 184 de branșamente în satul Chidea;

● câte o stație de pompare și clorinare;

● un rezervor de înmagazinare a apei cu un volum de 87 mc.

Derulate pe o perioadă de 15 luni, lucrările au avut o valoare totală de 3.035.000 de lei. Finanțarea a fost asigurată din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare constituit de Compania de Apă Someș și Consiliul Județean Cluj în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Până la realizarea acestei investiții, populația din cele două localități, agenții economici și obiectivele social-culturale erau alimentate cu apă exclusiv din surse locale, improvizate sau din fântâni individuale, săpate la mare adâncime. Sursele de apă existente nu asigurau debitul necesar, cu atât mai mult cu cât acestea nu corespundeau cerințelor de calitate privind apa potabilă, prevăzute de normativele naționale și europene în vigoare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x