Lucrări de transformare a zonei centrale, pe strada Regele Ferdinand

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Lucrările de transformare a străzii Regele Ferdinand din centrul Clujului demarează luni, 26 august.

Zona centrală, mai precis strada Regele Ferdinand, va căpăta o nouă înfățișare, a anunțat Primăria municipiului Cluj-Napoca. Începând de luni, 26 august 2019, circulația auto va fi complet închisă pe strada Regele Ferdinand, sensul nord-sud (dinspre strada Horea / Piața Mihai Viteazu, latura nordică / strada G. Barițiu înspre Piața Unirii), iar pe sensul înspre Gară, circulația se va desfășura doar pe prima bandă.

Transportul în comun va fi deviat.

● Transportul în comun pe direcția spre centru va folosi ca și ruta alternativă străzile I.P. Voitești și F.J. Curie (liniile 9, 19, 22, 29, 42, 52).

● Linia de troleibuz nr. 1 va circula pe ambele sensuri ale străzii Paris – B-dul 21 Decembrie 1989.

● Stația din Piața Mihai Viteazu, zona pod Traian, spre centru va fi suspendată temporar și va fi înlocuită de stația de pe strada I.P. Voitești.

Pe strada F.J. Curie se vor desființa provizoriu parcările de pe partea stângă pe sensul de mers pentru a permite circulația mijloacelor de transport în comun. Măsurile vor fi implementate până la finalizarea tuturor lucrărilor de asfaltare a carosabilului de pe strada Regele Ferdinand.

Pe toată perioada de execuție a lucrărilor, vor fi închise circulației auto și străzile E. Zola și S. Pușcariu, asigurându-se doar culoare pentru pietoni.

Lucrările sunt executate de SC Diferit SRL, durata de execuție fiind de 11 luni.

Lucrările de modernizare pe strada Regele Ferdinand fac parte din cadrul proiectului „Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană – Modernizarea străzilor R. Ferdinand, E. Zola, S. Puscariu, Tipografiei (tronson 1, respectiv 3) și a scuarului C.E.C. din Municipiul Cluj-Napoca”, proiect cu finanțare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4, Obiectivul specific 4.1, reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] în plină desfășurare, a anunțat Consiliul Județean Cluj. Astfel, investiția vizează un tronson cu o lungime 2.8 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul […]

trackback

[…] de autoritățile clujene vizează aproximativ 40 de km de drum. Astfel, au fost demarate ample lucrări de întreținere ce vizează drumul județean 150 Mociu – Frata – Viișoara, respectiv […]

trackback

[…] Lucrările demarate luni, 9 septembrie 2019, pe strada Molnar Piuariu, vor avea o durată de cinci luni. […]