Lucrări de întreţinere au loc pe drumul județean 161G

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Lucrări de întreţinere au loc în această perioadă pe drumul județean 161G, Sucutard – Palatca – Vaida Cămăraș.

Pe drumul județean 161G, Sucutard – Palatca – Vaida Cămăraș, se execută o serie de lucrări de întreținere, a anunțat Consiliul Județean Cluj. În cadrul acestor lucrări este vizat un tronson în lungime de 21.9 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 0+000 și 21+900.

● Lucrările constau în plombări, burdușiri, completarea de acostamente, aducerea la profil a acostamentelor, desfundarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, decolmatarea camerelor de cădere, precum și cosiri de vegetație și tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare.

● De asemenea, pe anumite sectoare de drum vor fi executate și lucrări de așternere de covor asfaltic.

Conform autorităților, în această fază, lucrările se desfășoară pe raza localității Vaida Cămăraș.

În această etapă, lucrările se desfășoară pe raza localității Vaida Cămăraș. Se execută în prima fază lucrări care prevăd frezarea carosabilului deteriorat, pentru executarea de plombări.

Sectorul de drum vizat de actualele lucrări este inclus în proiectul cu finanțare europeană privind modernizarea Drumului Bistriței. Acesta presupune lucrări complexe, în profunzimea drumului, începând de la fundație și până la așternerea de covor asfaltic în două straturi – binder şi strat de uzură, lucrări de marcaje și semnalizare rutieră etc. Lucrările de întreținere aflate în derulare în momentul de față au rolul de a asigura condiții normale de siguranță până în momentul începerii execuției lucrărilor prevăzute prin proiectul cu finanțare europeană.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of