Autorizații de taxi suplimentare vor fi acordate pentru mașini electrice

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Noi autorizații de taxi vor fi acordate la Cluj-Napoca, pentru mașini electrice.

Autorizații de taxi suplimentare vor fi acordate pentru mașini electrice, a anunțat Primăria Cluj-Napoca. Pentru realizarea acestui demers, municipalitatea a inițiat un proiect de hotărâre.

Astfel, până la data de 5 septembrie 2019, proiectul este în consultare publică. Toate persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr. 7 sau la orice primărie de cartier.

Proiectul de hotărâre are la bază un studiu de specialitate.

Proiectul de hotărâre are la bază un studiu de specialitate în ceea ce privește stabilirea numărului maxim de autorizații de taxi pentru perioada 2020-2025 și a Regulamentului privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiu a fost pus în consultare.

Studiul elaborat de Grupul de cercetare în domeniul sistemelor de transport de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca relevă faptul că este necesară creșterea la 2.500 a numărului de autorizații de taxi, exclusiv cu autorizații “verzi” – autorizații de taxi care utilizează doar autovehicule electrice.

O nouă hotărâre prevede că orice autorizație de taxi retrasă, în condițiile legii, va fi convertită în autorizație de taxi pentru vehicule electrice și se vor reatribui în conformitate cu prevederile legale.

Conform autorităților, la această dată, pe raza municipiului Cluj-Napoca sunt eliberate 2.469 autorizații taxi cu valabilitate până la 31 decembrie 2019, urmând ca de la 1 ianuarie 2020 să se prelungească autorizațiile de taxi pentru o perioadă de 5 ani, cu respectarea prevederilor legale în acest sens. Cele 31 de autorizații de taxi suplimentare vor fi acordate doar pentru mașini electrice.

Mai multe detalii despre proiect se găsesc accesând următorul link.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x