Lucrări de reabilitare și modernizare pe drumul judeţean 108N

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
În această perioadă au loc lucrări de reabilitare și modernizare a drumului judeţean 108N (DJ 108C) Aghireş – limită cu judeţul Sălaj.

Pe drumul judeţean 108N (DJ 108C), Aghireş – limită cu judeţul Sălaj, lucrările de reabilitare și modernizare au fost reluate și se află în plină desfășurare, a anunțat Consiliul Județean Cluj. Astfel, investiția vizează un tronson cu o lungime 2.8 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 2+800.

● Conform autorităților, lucrările presupun intervenția în profunzimea drumului, pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundaţie şi încheind cu două straturi de asfalt – binder şi start de uzură, cu inserţie de material geocompozit antifisură.

● De asemenea, vor fi realizate și acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racordări cu drumurile laterale, accese la proprietăți, proiectul urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

Drumul judeţean 108N asigură legătura directă între judeţele Cluj şi Sălaj.

În această fază, după ce au fost executate lucrări care au vizat sistemul rutier prin aşternerea unui strat de piatră în grosime de minim 12 centimetri, s-a trecut la etapa așternerii covoarelor asfaltice. Astfel, pe direcția limită cu județul Sălaj – Aghireș a fost așternut atât primul strat de asfalt – binder, cât și cel de-al doilea strat, stratul de uzură, pe un sector în lungime de aproximativ un kilometru. De asemenea, de la joncțiunea cu drumul județean DJ 108C, a fost așternut stratul de binder pe un sector în lungime de aproximativ jumătate de kilometru, pe un sens de circulație, fiind asfaltate și sectoarele de drum din zona de trecere la nivel cu calea ferată.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x