Echipament nou, pentru radioscopie digitală, la Spitalul de Recuperare

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Echipament medical ultraperformant, pentru radioscopie digitală, a fost achiziționat la Spitalul de Recuperare.

Un nou echipament medical, pentru radioscopie digitală, a intrat în dotarea Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca. Mai exact, este vorba despre un aparat Roentgen – un echipament de radiografie şi fluoroscopie, care permite obținerea de imagini multiple şi alipirea acestora pentru vizualizarea într-o singură imagine a structurilor anatomice de mari dimensiuni: coloană vertebrală, membre etc. Totodată, aparatul va permite obținerea de imagini la diferite unghiuri şi reconstrucţia acestora pentru vizualizarea detaliilor subtile.

Noul echipament Roentgen digital de ultimă generație vine în sprijinul direct al Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare şi va înlocui precedentul echipament RX, analogic, pe care se efectuau peste 30.000 de examinări pe an, cu o medie de aproximativ 125 de examinări pe zi. Astfel, noua investiție va permite obținerea unor imagini digitale de înaltă calitate, care pot fi stocate în sistem PACS – sistem de arhivare și stocare a informațiilor medicale, pot fi vizualizate în timp real de medicii din alte secții și pot fi eliberate pacientului în format digital, pe CD.

Echipamentul pentru radioscopie digitală are o valoare de peste 800.000 de lei.

Aparatul Roentgen intrat în dotarea spitalului clujean are o valoare de 809.200 de lei, din care 309.200 au fost asigurați direct de către Consiliul Judeţean iar 500.000 de lei au fost asiguraţi prin programul destinat dezvoltării infrastructurii locale. În același timp, Consiliul Județean Cluj a asigurat finanțarea tuturor celorlalte cheltuieli conexe presupuse de darea în funcțiune a aparatului, respectiv cele pentru avizarea acestuia de către Comisia Naţionalǎ pentru Controlul Activitǎţilor Nucleare (CNCAN), procedură aflată în derulare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x