Film – Downton Abbey; Downton Abbey – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
● Downton Abbey este o dramă în care dialogurile sunt elementul central, iar momentele comice sunt de o finețe deosebită.

● Drama englezească Downton Abbey aduce pe marile ecrane o poveste care a început la TV, sub forma unui serial foarte apreciat de iubitorii genului. Vremuri demult apuse, de la începutul secolului XX, prind viață în această realizare cinematografică specială.

● Din distribuția filmului fac parte: Michelle Dockery, Maggie Smith, Elizabeth McGovern, Hugh Bonneville, Jim Carter, Brendan Coyle, Sophie McShera, Robert James-Collier, Allen Leech, Joanne Froggatt, Tuppence Middleton, Matthew Goode. Michael Engler semnează regia.

sursa video: youtube
Povestea este centrată în jurul unui subiect cât se poate de amuzant și lipsit de interes pentru vremurile noastre.

Umorul fin și dialogurile elegante aduc un farmec aparte orelor petrecute urmărind drama englezească Downton Abbey. Povestea este centrată în jurul unui subiect cât se poate de amuzant și lipsit de interes pentru vremurile noastre. Cu toate acestea, acțiunea este interesantă și reușește să capteze atenția. Dialogurile sunt bune și interesante, clar dintr-o epocă plină de formalități și gesturi precise. Comedia este introdusă de-a lungul filmului pe neașteptate, cu subtilitate și finețe. Toată povestea este de altfel elegantă şi sensibilă, dar distractivă.

Imaginea și decorurile oferă un spectacol vizual demn de urmărit.

Downton Abbey este un film impecabil la capitolul imagine. Cadrele sunt foarte variate și bine îmbinate; de la cele care surprind detalii, până la cele de anvergură, toate sunt de calitate. Foarte relevant aici este și decorul folosit pentru crearea acestui microunivers ce aparține unor vremuri demult apuse. Totul aici este făcut să inspire și să ducă privitorul departe de 2019: priveliști superbe care taie respirația, costume și obiecte cu iz de epocă, muzică bună, care devine excepțională pe final.

Muzica devine tot mai bună pe parcursul filmului, pentru ca la final să fie de-a dreptul de vis.

Acțiunea din Downton Abbey este amuzantă. Micile șicanări și probleme interumane capătă în acest film o altă dimensiune. Foarte multe situații serioase din film sunt pur și simplu distractive și de neînțeles pentru cineva din prezent. Ținând cont de vremuri, fazele pline de acțiune, cu muzică antrenantă, sunt amuzante. Coloana sonoră ajută de asemenea la crearea unei stări de urgență, în unele momente în care urmează să se întâmple ceva considerat de protagoniști ca fiind de o gravitate însemnată. Muzica, la fel ca totul din film evoluează pe parcurs, pentru ca la final să fie magică.

Actorii sunt toți buni, interesanți și simpatici.

Downton Abbey are un farmec aparte și datorită actorilor și accentului englezesc. Simpatici și talentați, actorii fac un spectacol demn de urmărit, fiecare luându-și foarte în serios rolul. Atitudinea lor demnă, indiferent de locul ocupat în societate, este plăcut de urmărit, amuzantă uneori, oarecum incredibilă.

Downton Abbey merită o vizită la cinema. Filmul este o evadare din realitate, într-o lume plină de farmec și reguli demult uitate.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x