Film – Un om fidel; L’homme fidele – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
● L’homme fidele, tradus în românește Un om fidel, este o dramă franțuzească realizată într-un stil original, artistic.

● Un om fidel aduce pe marile ecrane o poveste de dragoste tipică, până la un punct. Din momentul în care este declarat război însă, pentru sentimentele unuia dintre personaje, lucrurile iau o întorsătură neașteptată.

● Dim distribuția filmului fac parte: Louis Garrel, Laetitia Casta, Lily-Rose Depp, Joseph Engel. Louis Garrel semnează regia.

sursa video: youtube
Toate evenimentele din Un om fidel sunt redate cu mult calm și detașare.

Un om fidel aduce pe marile ecrane o poveste de dragoste mai puțin obișnuită. Modalitatea de realizare a filmul nu este una standard, de tip made in Hollywood. Aici toate evenimentele sunt redate cu mult calm și cu o doză de detașare. Evenimentele importante apar pe neașteptate și sunt inserate prin dialog. Calmul constant este perturbat doar prin ceea ce reușesc să transmită realizatorii filmului, prin intermediul interacțiunilor dintre personaje.

Muzica și efectele sonore din această realizare cinematografică sunt excelente și apar de fiecare dată la momentul potrivit.

Ceea ce predomină în acest film franțuzesc original, din punct de vedere al imaginii, sunt cadrele strânse. Acestea surprind strict fața personajelor, într-o modalitate ce pare rece. Cu toate acestea, datorită acestei modalități de filmare, se crează o apropiere de personaje. În acest fel, sentimentele lor profunde reușesc să treacă dincolo de pânza marelui ecran.

O altă secțiune interesantă și originală în acest film este coloana sonoră, alături de prezența narațiunii pe toată durata filmului. Liniștea predomină în Un om fidel. În toată această pace, dialogurile par uneori niște simple pete de culoare, aruncate pe lângă naratorul care explică pe fundal stările personajelor. Muzica și efectele sonore sunt excelente; chiar dacă apar mai rar, toate sunt redate la momentul potrivit și în doze perfecte.

Actorii știu foarte bine să transmită povestea subtil, fără exagerări. Toate micile expresii de pe fețele lor sunt bine surprinse. Acest fapt se datorează modalității de filmare, care pune accent pe prim-planuri.

Un om fidel merită văzut de cinefili, dar nu neapărat la cinema.

Scris: de Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x