Peste 830.000 lei, pentru o nouă etapă în construirea „park and ride”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
O nouă etapă necesară pentru construirea amplasamentului „park and ride”, de lângă aeroport, a fost finalizată.

Un nou pas pentru construirea „park and ride”, amplasament pentru parcarea mașinilor celor din afara orașului, lângă Aeroportul Internațional ,,Avram Iancu” Cluj-Napoca, a fost făcut în luna septembrie. Astfel, Consiliul Județean Cluj a anunțat semnarea contractului de prestare a serviciilor de elaborare a documentațiilor tehnico-economice și de asistență tehnică aferente obiectivului.

Societatea declarată câștigătoare, în urma procedurii de atribuire a acestui contract de servicii, este firma Hentza Business SRL. Prețul convenit pentru îndeplinirea contractului este de 830.000 lei, fără TVA. Astfel, contractul pentru construirea „park and ride” vizează:

● elaborarea studiului de fezabilitate aferent investiției;

● elaborarea documentației pentru autorizarea executării lucrărilor de construire și a celei tehnice de execuție;

● asigurarea asistenței tehnice.

Construirea „park and ride” este finanțată din bugetul Consiliului Județean.

Autoritățile au anunțat că prin această investiție se urmărește descongestionarea traficului și stimularea mobilității din perimetrul zonei metropolitane clujene, prin utilizarea mijloacelor de transport public în comun, în locul autovehiculelor personale.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, apreciază că obiectivul de tip „park & ride” de la intrarea în Cluj-Napoca e o investiție ce va genera beneficii multiple, atât pentru clujeni cât și pentru cei ce vizitează sau tranzitează Clujul, prin trecerea la un mod de deplasare mult mai rapid și mai ușor.

„Este unul din proiectele mele de suflet. Îmi doresc foarte mult să asigurăm infrastructura necesară prin care locuitorii județului Cluj să beneficieze de multiple oportunități de mobilitate, în condiții optime”, a declarat inițiatorul proiectului, vicepreședintele Consiliului Județean, domnul Marius Mînzat.

Contractul semnat luna aceasta are o durată de aproape trei ani, până în luna martie 2022.

Documentația ce va trebui realizată de societatea cu care s-a semnat contractul va fi predată Consiliului Județean în următoarele luni, după cum urmează:

● studiul de fezabilitate până la 1 decembrie 2019;

● documentația pentru obținerea autorizației de construire până cel târziu în 20 decembrie 2019;

● documentație tehnică de execuție va trebui predată până la sfârșitul lunii ianuarie 2020;

● asistență tehnică va trebui asigurată până la data de 10 martie 2022.

Parcări de tip ,,park & ride” funcționează deja cu succes în numeroase oraşe din Europa. Situate la intrările în oraşe, acestea le permit șoferilor din alte localități să îşi parcheze autovehiculele și să folosească pentru a ajunge în zona centrală transportul în comun.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x