Zilele Clujului 2019 a avut peste 300.000 de participanți

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Zilele Clujului 2019 a avut peste 300.000 de participanți în cele patru zile de festival, a anunțat Primăria municipiului Cluj-Napoca.

În perioada 27 – 30 septembrie 2019 s-a desfășurat Zilele Clujului 2019, eveniment care a avut în acest an tema „Hai la Sărbătoare! E Cluj”iversare”. Actuala ediție a marcat, prin evenimente și acțiuni aparte, aniversarea unor instituții clujene care au contribuit activ la dezvoltarea orașului în ultimul secol.

Festivalul a adus împreună peste 300.000 de participanți, la evenimentele desfășurate în 30 de locuri din oraș. Printre activitățile desfășurate în cadrul festivalului s-au numărat: teatru, concerte, seară de muzică clasică, activități sportive și culinare, ateliere de creație, cursuri de gătit, proiecții de film, animație stradală, expoziții și scenete istorice.

Parada Zilelor Clujului, care a adunat peste 2.000 de participanți, a fost și la ediția din acest an plină de culoare și efervescență, fiind urmărită de peste 8.000 de spectatori. De asemenea, peste 7.l000 de studenți clujeni au pornit luni, 30 septembrie, în marș, pentru a marca începerea noului an universitar și 100 de ani de învățământ românesc la Cluj.

În cadrul ediției de anul acesta a Zilelor Clujului seniorii clujeni au avut o zi dedicată.

Pe tot parcursul zilei de 30 septembrie, la Sala Polivalentă BTArena au fost organizate o serie de activități pentru seniori: standuri informative, ateliere, spectacole, concursuri și multe altele au fost pregătite pentru a-i aduce pe seniori cât mai aproape de comunitate.

La Zilele Clujului 2019 a fost eliminat plasticul de unică folosință. Consumabilele de unică folosință (tacâmuri, pahare) din cadrul evenimentului au fost biodegradabile și compostabile, confecționate din biopolimer.

Ediția din acest an a Zilelor Clujului s-a încheiat cu un video mapping în Piața Unirii.

Festivalul Zilele Clujului a fost organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca, alături de peste 100 de parteneri – instituții publice, companii din sfera privată, asociații și organizații din societatea civilă, voluntari.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x