Patru poduri complet reabilitate, în Rezervația Naturală Cheile Turzii

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Până în acest moment, în Rezervația Naturală Cheile Turzii au fost complet reabilitate patru poduri.

Lucrările de reparații la cel de-al patrulea pod din Rezervația Naturală Cheile Turzii, peste râul Hășdate, au fost finalizate, a anunțat Consiliul Județean Cluj. Podul se află în amontele defileului, în apropierea intrării dinspre localitatea Petreștii de Jos. Lucrările au fost finalizate în urma unor acțiuni comune ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Cluj și ale Inspectoratului General de Aviație, cu participarea Unității Speciale de Aviație Cluj Napoca din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, în acest moment, patru poduri din Rezervația Naturală Cheile Turzii au fost complet reabilitate.

Premiera a constat în folosirea elicopterului din dotarea Inspectoratului General de Aviație din Ministerul Afacerilor Interne.

Premiera în executarea lucrărilor la acest pod a fost transportarea și amplasarea pe poziție a infrastructurii metalice a podului de peste râul Hășdate cu elicopterul din dotarea Inspectoratului General de Aviație din Ministerul Afacerilor Interne.

În urma acțiunii de la finele săptămânii trecute, toate cele patru poduri de peste râul Hășdate au structură de susținere metalică. Totodată, la intrarea în Rezervația Naturală Cheile Turzii dinspre localitatea Petreștii de Jos, se află în curs de autorizare construirea unui nou pod peste râul Hășdate. Puntea va face legătura între cele două trasee turistice de creastă – cel drept și cel stâng – de deasupra defileului.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x