EvenimenteŞtiri

Cineaste debutante; Inițiativa pentru Femei a Academiei Americane de Film

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Cineaste debutante, sprijinite prin inițiative ale Academiei Americane de Film, prin evenimente organizate la New York și Londra.

Academia Americană de Film a organizat în urmă cu o lună, la New York, un moment special, pentru a reitera sprijinul pentru cineaste debutante. La eveniment au participat actrițele Laura Dern, Greta Gerwig, Sharmeen Obaid-Chinoy și Amy Pascal.

De la stânga la dreapta: Greta Gerwig, Laura Dern, Amy Pascal, Sharmeen Obaid-Chinoy; foto credit: Lars Niki / Getty Images / AMPAS

Academia Americană de Film, în parteneriat cu televiziunea E! Entertainment și Swarovski, a găzduit în 2 octombrie 2019 o reuniune pentru a celebra cineaste debutante. Prânzul a reunit femei din toate specializările din cinema, printre care: Annabelle Attanasio, Cynthia Erivo, Julie Hagerty, Alma Har’el, Laura Karpman, Barbara Kopple, Jodi Long, Jennifer Nettles, Katherine Oliver, Laura Poitras, Andrea Riseborough, Jane Rosenthal, Meg Ryan, Mary Stuart Masterson și Constance Wu.

Invitați la Inițiativa pentru Femei a Academiei Americane de Film New York, în parteneriat cu E! Entertainment și cu sprijinul Swarovski, în 2 ocrombrie 2019, în New York City; foto credit: Lars Niki / Getty Images / AMPAS

Evenimentul a inclus o discuție cu scenarista și regizoarea Greta Gerwig și producătoarea Amy Pascal. Dialogul a fost moderat de actrița Laura Dern. Câștigătoarea unui premiu Oscar® pentru documentar, Sharmeen Obaid-Chinoy a ținut de asemenea un discurs. Munca ei în cinematografie este legată de inegalitatea, abuzurile și încălcarea drepturilor fundamentale ale femeilor, peste tot în lume.

Două cineaste debutante, participante la evenimentul din New York și la cel din Londra, au primit bursa Academiei Americane de Film pentru femei: „The Academy Gold Fellowship for Women”.

● O bursă de 35.000$ a fost acordată la New York cineastei Eliana Pipes. Pipes este absolventă a Universității Columbia și a scris primul scenariu de film, o comedie intitulată “Fauxricua.”

Eliana Pipes; foto credit: Lars Niki / Getty Images / AMPAS

● Cineasta Aislinn Clarke, din Irlanda de Nord, a primit la Londra bursa „The Academy Gold Fellowship for Women”. Clarke a scris și regizat anul trecut primul ei film horror, „The Devil’s Doorway”.

Premiile Inițiativei pentru Femei a Academiei Americane de Film sunt menite să creeze oportunități de întâlnire pentru cineaste debutante și decidenți din industrie.

„În doar doi ani, Inițiativa pentru Femei a Academiei Americane de Film a acordat cinci burse pentru cineaste debutante din New York, Los Angeles, Londra și Paris.” a spus directorul Academiei Americane de Film Dawn Hudson. „Cu ajutorul partenerilor de la E! Entertainment și Swarovski, vom continua să extindem programul la nivel global, pentru a încuraja mai multe femei din industrie și pentru mai multă incluziune.”

Dawn Hudson; foto credit: Lars Niki / Getty Images / AMPAS

„E! este mândră să anunțe din nou parteneriatul cu Academia pentru această inițiativă puternică ce aduce femeile împreună, celebrează incluziunea și sprijină femeile din cinema.” a spus Jen Neal, directorul general E! News, Live Events și Lifestyle Digital, NBCUniversal. „Este emoționant să ne alăturăm atâtor femei creative, inspiraționale și curajoase la evenimentul de azi și suntem hotărâți să continuăm să aducem schimbări pozitive.”

Jen Neal; foto credit: Lars Niki / Getty Images / AMPAS

Nadja Swarovski a declarat: „Swarovski este încântată de parteneriatul cu Academia pentru ediția 2019 a evenimentului. Ca și companie, suntem deciși să încurajăm femeile și să acordăm talentelor creative la început de drum ajutorul necesar pentru a se dezvolta și a reuși, așa că suntem încântați să le felicităm pe Eliana Pipes și Aislinn Clarke și de-abia așteptăm ca tinerele câștigătoare să-și împărtășească munca cu toată lumea.”

Despre Acţiune: Inițiativa pentru Femei a Academiei Americane de Film.

Acţiune: Inițiativa pentru Femei a Academiei Americane de Film își propune să facă din Hollywood un loc mai inclusiv, încurajând femeile din industria cinematografică. Inițiativa include „Academy Gold Fellowship for Women”, „Academy Directory” și evenimente globale menite să conecteze femeile din toate domeniile industriei cinematografice și să le ofere șansa de a-și împărtăși poveștile și de a celebra incluziunea.

Adaptarea: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x