Noi benzi dedicate transportului în comun, pe Calea Florești

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Primăria Cluj-Napoca a anunțat implementarea unor noi benzi dedicate transportului în comun.

Noi benzi dedicate transportului în comun au fost implementate de Primăria municipiului Cluj-Napoca. Este vorba despre banda dedicată transportului în comun de pe Calea Florești, ce se întinde între breteaua de coborâre de pe str. Bucium și str. Taberei.

Banda dedicată transportului în comun are o lungime de 760 metri.

● La intrarea în Cluj-Napoca dinspre Florești, o bandă este destinată pentru BUS, iar pentru traficul general sunt asigurate 2 benzi carosabile;

● Ieșirea din Cluj-Napoca spre Florești se realizează pe 2 benzi carosabile;

● Staționarea vehiculelor este permisă doar paralel cu bordura, pe ambele laturi ale străzii.

A fost revizuită instalația de semaforizare de la intersecția Calea Florești – str. Taberei.

Conform autorităților, a fost revizuită și instalația de semaforizare de la intersecția Calea Florești – str. Taberei, în sensul amplasării unui corp de semafor pentru BUS, respectiv modificarea ciclului de semaforizare pentru prioritizarea transportului în comun.

Măsura implementării noii benzi dedicate transportului în comun a fost decisă în Comisia de Circulație din data de 19 octombrie 2019.

● Pe Calea Mănăștur, imediat trecerii de pietoni semaforizată după intersecția cu str. Câmpului și str. Govora, banda 1 este alocată pentru BUS.

● La intersecția semaforizata Calea Mănăștur – str. Tarnița – str. Govora a fost amplasat un corp de semafor pentru BUS, iar ciclul de semaforizare a fost modificat pentru prioritizarea transportului în comun.

Extinderea benzilor dedicate pentru autobuze face parte din amplul proiect al primăriei care vizează prioritizarea transportului în comun, care va continua și în alte zone din municipiul Cluj-Napoca.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of