Rețele de alimentare cu apă și canalizare vor fi modificate în zona Gherlei

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Rețele de alimentare cu apă și canalizare vor fi extinse și reabilitate în patru comune din zona municipiului Gherla și în oraș inclusiv.

Rețele de alimentare cu apă și canalizare din patru comune clujene, din zona municipiului Gherla, vor beneficia de lucrări de extindere și reabilitare, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

● Conform autorităților, la nivelul municipiului Gherla, lucrările de alimentare cu apă vor viza racordul la rețeaua existentă, o nouă stație de clorinare, extinderea conductei de aducțiune cu lungimea de 2.8 km, o nouă stație de pompare, reabilitarea a 7.9 km de rețea de distribuție, extinderea rețelei de distribuție cu lungimea de 3.6 km și un rezervor de înmagazinare cu volumul de 100 mc. Nu în ultimul rând, vor fi reabilitați 8.5 km de rețea de canalizare și se va asigura extinderea acestei rețele cu lungimea de 3 km.

● În ceea ce privește alimentarea cu apă a celor patru comune clujene din zona municipiului Gherla – Buza, Cătina, Sânmartin și Țaga, sunt prevăzute lucrări de extindere atât a rețelelor de distribuție în lungime de aproximativ 42 de km, cât și a conductelor de aducțiune în lungime de peste 18 km. De asemenea, comunele vor beneficia, cumulat, de patru noi stații de pompare, 3 stații de clorinare și 3 rezervoare de înmagazinare. Nu în ultimul rând, se vor realiza racordurile necesare, precum și lucrările de traversare a cursurilor de apă.

Banii pentru aceste lucrări provin din fonduri europene, din cei peste 355.000.000 de euro, câștigați la finele anului 2018.

Lucrările vor fi executate în baza contractului de lucrări numărul cinci din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020”, proiect cu finanțare europeană în valoare de 355.6 milioane de euro, câștigat de către Compania de Apă „Someș” S.A. la finele anului 2018.

Autorizația de construire pentru lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în municipiul Gherla și în sistemul Gherla rural a fost semnată de Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x