O clădire a Spitalului de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” va fi mărită

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Lucrări pentru extinderea și etajarea uneia dintre clădirile Spitalului de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” au fost demarate în cursul lunii noiembrie, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

O clădire a Spitalului de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, este în prezent extinsă și etajată.

Având în structură 230 de paturi, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie este o instituție sanitară de monospecialitate care asigură, prin secțiile clinice și serviciile din structură, asistență medico-chirurgicală complexă, curativă, preventivă şi de recuperare a pacienţilor cu afecțiuni respiratorii tuberculoase – TBC şi non-tuberculoase (BPOC, astm bronşic, patologie tumorală malignă şi benignă, pleurezii, supuraţii bronho-pulmonare) din județul Cluj şi din judeţele limitrofe.

În valoare de peste 1.200.000 de lei, lucrările prevăd inclusiv separarea totală a zonelor administrative de cele destinate actului medical.

În valoare de peste 1.200.000 de lei, investiția forului administrativ județean urmărește, în principal, optimizarea circuitelor funcționale medicale, astfel încât acestea să respecte pe deplin normele igienico-sanitare. În acest fel, atât pacienții cât și personalul spitalului urmează să fie mai bine protejați față de riscul de îmbolnăvire cu tuberculoză pulmonară, în noua clădire a Spitalului de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”.

Odată cu finalizarea extinderii și etajării imobilului, se vor restabili circuitele funcționale prin separarea totală a zonelor administrative de cele destinate actului medical. Astfel, riscul de contractare a unor infecții nozocomiale va fi diminuat considerabil.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x