Două școli din Cluj-Napoca vor fi supraetajate și reabilitate termic

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Lucrări pentru supraetajarea și reabilitarea termică a școlilor „Ion Creangă” și „Nicolae Titulescu” au fost anunțate de Primăria Cluj-Napoca.

Două școli din Cluj-Napoca, Școala Gimnazială „Ion Creangă” (Aleea Peana nr. 2-4 din cartierul Mănăștur) și Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” (Aleea Herculane nr. 7 din cartierul Gheorgheni), vor fi supraetajate și reabilitate termic. Lucrările la cele două unități de învățământ au fost aprobate în ședințe de Consiliu local și inițiate prin proiect de hotărâre a primarului Emil Boc.

Aceste proiecte fac parte dintre cele selectate de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă.

Conform Primăriei Cluj-Napoca, în urma celor două investiţii se vor obține: 23 de noi săli de clasă, o nouă sală de sport, o sală multifuncțională, o sală de festivități și alte noi spații destinate educației.

Valoarea totală a investiţiei în cele două școli va fi de peste 39.500.000 de lei.

● Proiectul pentru Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” prevede realizarea de lucrări de etajare pe întreaga suprafață a clădirii școlii, în urma cărora se vor obține în plus 11 săli de clasă, o terasă, o sală festivă și spații conexe.

Suprafața construită desfășurată propusă va fi de aproape 1.500 metri pătrați.

Conform devizului general, întocmit de proiectant, valoarea totală a investiției va fi de aproape 13.000.000 de lei (12.951.946,85 de lei fără TVA), bani care vor fi asigurați din bugetul local și din alte surse constituite conform legii.

Durata de realizare a investiţiei va fi de 12 luni.

● În ceea ce privește obiectivul de investiţii „Supraetajare clădire şcoală, sală de sport şi reabilitare termică – Şcoala Gimnazială Nicolae Titulescu”, acesta prevede realizarea unui etaj suplimentar pentru fiecare din cele trei corpuri de clădire, urmând să rezulte: 12 noi săli de clasă în corpul C1, o sală multifuncționala în corpul C2 și o sală de gimnastică în corpul C3.

Supraetajarea va fi realizată după consolidarea structurii de rezistenţă existente.

De asemenea, se propune realizarea unui ascensor în corpul principal, pentru facilitarea accesului elevilor cu dizabilități.

Suprafaţa construită propusă este de 1.507 de metri pătrați.

Conform devizului general, întocmit de proiectant, valoarea totală a investiţiei pentru acest obiectiv va fi de peste 26.000.000 de lei (26.611.081,13 de lei fără TVA). Finanțarea va fi asigurată de la bugetul local și alte surse constituite conform legii.

Pentru această investiție, durata de realizare va fi de 24 de luni.

Conform autorităților, va fi realizată și reabilitarea termică a celor două școli. Ambele investiții vor asigura în totalitate cele mai înalte standarde de siguranță a elevilor, inclusiv cele privind protecția împotriva incendiilor.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x