O nouă instalație radiologică digitală de mamografie la spital clujean

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
O instalație radiologică digitală de mamografie a intrat în dotarea Spitalului Clinic C.F. Cluj-Napoca, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

O nouă instalație radiologică digitală de mamografie a fost achiziționată pentru Spitalul Clinic C.F. Cluj-Napoca, cu fonduri de la forul administrativ județean. Pentru noua aparatură au fost alocaţi 500.000 de lei. Conform autorităților, aparatura medicală de ultimă generație este necesară pentru creșterea calității actului medical în județul Cluj și asigurarea standardelor europene din domeniu.

Mamograful nou cumpărat, cu detector digital, permite obținerea de imagini atât 2D cât și 3D – tomosinteză, folosind o tehnologie performantă de ultimă generație ce poate fi utilizată atât în diagnosticul cât și în screeningul mamar.

Utilizarea mamografiei 3D crește rata de detecție a cancerului mamar, în special a celui invaziv și scade necesitatea efectuării biopsiei mamare sau a testelor adiționale în cazul rezultatelor fals pozitive. De asemenea, acest tip de mamografie facilitează identificarea cancerului mamar de mici dimensiuni care poate fi omis la mamografia digitală convențională și reduce semnificativ rezultatele incerte. Nu în ultimul rând, mamografia 3D are o acuratețe foarte bună în a determina mărimea, forma și localizarea anomaliilor, este adecvată în cazul tuturor femeilor, inclusiv a celor cu țesut mamar dens, furnizând medicului imagist o foarte bună vizibilitate a detaliilor țesutului mamar.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x