Peste 10.000.000 de euro, pentru revitalizarea Parcului Feroviarilor

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Peste 10.000.000 de euro vor fi investiți în următorii doi ani, de Primăria Cluj-Napoca, în revitalizarea Parcului Feroviarilor.

Cei peste 10.000.000 de euro, destinați proiectului de amenajare a Parcului Feroviarilor, vor fi cheltuiți pentru realizarea obiectivelor de investiții, a anunțat Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Obiectivele stabilite de autorități pentru Parcul Feroviarilor.

● Amenajarea Parcului Feroviarilor, în suprafață de 53.457 metri pătrați, prin plantarea de arbori și alte tipuri de vegetație, amplasarea de bănci moderne, echipamente de joacă și de fitness, realizarea unui loc pentru jocuri de masă, instalarea de cișmele, rastele pentru biciclete, iluminat public.

● Vor fi realizate două lacuri de agrement (unul de 1.088 de metri pătrați, iar celălalt de 548 de metri pătrați), despărțite de o platformă de odihnă, de pe care va putea fi admirată priveliștea.

● Parcul Feroviarilor va oferi un nivel ridicat de biodiversitate, toate amenajările propuse ținând cont de obiectivele legate de protejarea naturii și a mediului înconjurător.

● Amenajarea străzii Parcul Feroviarilor, prin înlocuirea integrală a pavajului, a mobilierului urban și a sistemului de iluminat, precum și prin plantarea de arbori.

● Vor fi amenajate piste pentru biciclete și vor fi amplasate stații de alimentare pentru bicicletele și trotinetele electrice.

● Amenajarea malurilor Someșului Mic din dreptul Parcului Feroviarilor, prin amenajări peisajere, noi alei pietonale (din lespezi de piatră), vegetație, mobilier urban și iluminat cu sistem LED.

● Realizarea a două pasarele pietonale. Vor fi realizate două pasarele destinate pietonilor și bicicliștilor, care vor face legătura cu parcul, dinspre strada Traian.

● Tot pe malurile Someșului vor fi construite două amfiteatre de mici dimensiuni și două platforme pentru odihnă.

Durata de realizare a investiției este de 22 de luni.

Indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții “Revitalizare și activare Parcul Feroviarilor”, a fost aprobată de Consiliul local al Municipiului Cluj-Napoca în luna noiembrie 2019. Investiția totală este de 49.620.995,26 de lei, fără TVA (aproximativ 10.300.000 de euro).

Conform autorităților, acest proiect nu înseamnă doar amenajarea parcului propriu-zis, ci și a străzii de acces și a malurilor Someșului din dreptul parcului, inclusiv construirea a două pasarele pietonale peste râu, dinspre strada Traian.

Parcul Feroviarilor a trecut din proprietatea Ministerului Transporturilor în proprietatea Primăriei Cluj-Napoca în iulie 2017, după numeroase solicitări ale administrației locale.

În perioada scursă până acum a fost aleasă cea mai bună soluție de reabilitare – printr-un concurs internațional și au fost realizate lucrările de proiectare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x