Celebrul trio Il Volo concertează pentru prima dată în România, în 2020

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Il Volo, cel mai cunoscut trio italian din lume, vizitează pentru prima dată România.

Concertul celor trei artiști italieni din trupa Il Volo face parte din turneul mondial „The best of 10 years” și va avea loc pe 15 iulie 2020, la Sala Palatului din Bucureşti.

Il Volo aduce un omagiu celor trei artişti unici: Josè Carreras, Placido Domingo și Luciano Pavarotti, care au vândut milioane de albume şi au cucerit toate topurile mondiale, iar prin talentul lor au depășit toate graniţele.

Turneul „10 years” a început în septembrie 2019 cu un concert grandios la Arena di Verona şi va continua în America Latină – din Mexic până în Brazilia și în alte 12 țări, în anul 2020.

sursa video: youtube
Din 2009 și până în prezent, cei trei muzicieni au susţinut peste 300 de concerte în 210 oraşe de pe trei continente, în fața a peste 2 milioane de spectatori.

Il Volo au cântat în cele mai prestigioase săli, precum: Royal Albert Hall, Radio City Music Hall din New York, Arena di Verona în Italia. Vocile lor unice şi abilităţile de interpretare au fost comparate cu cele ale celor mai mari interpreţi clasici. Nu este întâmplător faptul că sunt numiţi „băieţii cu voci îngereşti” şi că sunt desemnaţi moştenitori ai celor trei tenori.

Il Volo au început să răspândească frumuseţea muzicii clasice, a operei tradiţionale şi a belcanto-lui italian în întreaga lume, dorind să ofere continuitate muzicii clasice şi să atragă tinerii spre acest gen muzical.

Gianluca Ginoble, Ignazio Boschetto şi Piero Barone şi-au început cariera la vârsta de 14 ani, când au apărut într-o emisiune TV. Producătorul i-a reunit într-un trio şi le-a ales numele de scenă – Il Volo. Datorită talentului lor, artiștii au împărțit scena cu unii dintre cei mari artiști internaționali, precum Barbra Streisand, Bono, Carlos Santana sau Eros Ramazzoti. Sunt singurii interpreţi italieni care au fost invitaţi să participe la ”We Are The World” for Haiti, în 2010, alături de alte 80 de vedete mondiale.

Au lansat cinci albume de studio cu statut de platină şi au obținut două nominalizări la Premiile Grammy.

În 2015, tenorii au câştigat concursul Sanremo cu piesa Grande Amore şi au reprezentat Italia la Eurovision. Apoi au lansat albumul „Notte Magica – un omagiu adus celor trei tenori”, Carreras – Domingo – Pavarotti, iar în 2016 şi 2017 au susținut un turneu mondial înregistrând un succes fără precedent. Concertul lor de deschidere de la Florenţa este susţinut chiar de Placido Domingo şi a fost difuzat în 500 de cinematografe din Italia şi din întrega lume.

În 2019 s-au întors din nou pe acceaşi scenă şi au câștigat dragostea publicului cu melodia Musica Che Resta.

Cel mai recent album al trupei Il Volo – Musica, cu melodia Musica Che Resta, care a cucerit în acest an de publicul Sanremo, este încă o dovadă a succesului lor fără margini. Acest album se află în Top 10 al celor mai bine vândute albume de pe iTunes, în 14 ţări – Malta, Brazilia, Israel și multe altele, fiind al doilea cel mai bine vândut album în Japonia, după Bohemian Rhapsody.

Favorit al Papei Francis, trio-ul a fost invitat, la începutul anului 2019, să participle la cea de-a XXVI-a Ziua Mondială a Tineretului din Panama; aici au cântat „Ave Maria” pentru un public de peste un million de spectatori.

Concertul artiștilor Il Volo va avea loc pe 15 iulie 2020, la Sala Palatului din Bucureşti.

Biletele au fost puse în vânzare pe 18 decembrie 2019, la prețuri ce variază în funcție de categoria de loc.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x