Institutul de Urologie a fost dotat cu trei echipamente medicale noi

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Trei echipamente medicale noi au fost achiziționate pentru Institutul de Urologie, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca a fost dotat cu trei echipamente medicale noi ultraperformante. Conform forului administrativ județean, este vorba despre un echipament complet de litotriție, o stație de epurare pentru hemodializă și o pompă de spălare-irigare.

● Noul echipament complet de litotriție asigură creșterea capacității de tratare a litiazei renoureterale prin rezolvarea minim invazivă a acestei probleme medicale.

● Stația de epurare pentru hemodializă este necesară pentru realizarea în condiții optime a dializei la pacienții cu infecții virale.

● Pompa de spălare-irigare este un echipament medical folosit intraoperator pentru a asigura controlul în plaga operatorie.Valoarea acestor echipamente medicale, achiziționate din bugetul Consiliului Județean Cluj, și date în folosință în cadrul Institutului, este de aproximativ 250.000 de lei.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Achiziționarea acestor aparate de ultimă generație vine în sprijinul celor care se confruntă cu probleme urologice, permițându-le reputaților medici ai Institutului să salveze viața sau sănătatea a mii și mii de pacienți. Vom continua și în acest an programul de dotare a spitalelor clujene cu aparatură ultraperformantă”.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x