Film – 5GANG: Un altfel de Crăciun – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
● 5GANG: Un altfel de Crăciun este un film de acțiune și comedie românesc. Povestea și personajele sunt adaptate vremurilor, în care Youtube crează vedete și impune trenduri.

● 5GANG: Un altfel de Crăciun îi aduce pe marele ecran pe unii dintre cei mai iubiți și urmăriți creatori de pe Youtube din România. Alături de ei mai apar și artiști foarte populari. În plus, în mod cu totul neașteptat, are și scurte momente cu aură de SF.

● Din distribuția filmului fac parte: Andrei Șelaru (Selly), Julia Marcan, Ana Radu, (Micutzu) Cosmin Nedelcu, Diana Condurache (Dia), Andrei Gavril (Gami), Luca Gabriel (Pain), Mădălin Șerban, Laila Hafiz, Laura Giurcanu, Dorian Popa, Matei Dima (BRomania), Alex Bogdan, Vali Dobrogeanu, Costi Max, Ștefan Velniciuc. Matei Dima semnează regia.

sursa video: youtube
Imaginea este compusă din cadre bine filmate în general. De asemenea, durata scenelor este de fiecare dată potrivită.

5GANG: Un altfel de Crăciun este plăcut din punct de vedere vizual. Imaginile din film redau cu precădere locații în care luxul este la el acasă. În acest microunivers totul, începând de la haine, până la decor și mașini, este accesibil doar celor care au reușit în viață. Cadrele au fost filmate din unghiuri și de la distanțe diferite, lucru ce crează dinamism. De asemenea, durata scenelor este de fiecare dată potrivită. Acestea sunt suficient de scurte cât să nu plictisească și destul de lungi pentru a construi povestea și pentru a da sens acțiunilor. Singurele faze mai puțin reușite vizual sunt cele în care personajul din prim-plan se vede puțin în partea din stânga jos a ecranului.

Muzica din film e bună dar volumul nu este întotdeauna la un nivel potrivit.

În 5GANG: Un altfel de Crăciun se ascultă muzică bună. Piesele sunt variate și distractive. Cu toate acestea, se simte lipsa unei coloane sonore care să lege filmul și să aducă puțină căldură. De asemenea, anumite scene nu sunt însoțite de sunete care să le ajute. Interesant este faptul că volumul nu este întotdeauna la același nivel. Efectele sonore și melodiile din fundal se aud uneori prea tare, în timp ce alteori mult prea încet, aproape insesizabil.

Realizatorii au știut cum să exagereze unele comportamente și momente, pentru a le face distractive dar ancorate în poveste.

Distribuția este formată din persoane publice ușor de recunoscut. Asta conferă din start un mare avantaj filmului. Un alt atu este subiectul și felul distractiv în care unele personaje reacționează. Realizatorii au știut cum să exagereze unele comportamente și momente, pentru a rămâne distractive dar ancorate în poveste. Selly, ca personaj principal în jurul căruia se desfășoară acțiunea, este simpatic. Cu toate acestea, prin replicile pe care le are și prin acțiunile limitate este puțin copilăros și pare lipsit de emoție. Julia Marcan iese în evidență și captează toată atenția atunci când apare în poveste. Actrița face un rol foarte bun și distractiv. Un alt personaj interesant și amuzant este creat de Cosmin Nedelcu. Actorul reușește prin mici gesturi să treacă de la un personaj negativ pentru restul lumii, la unul pozitiv pentru propria fiică. De altfel, interacțiunile dintre personajele din 5GANG: Un altfel de Crăciun sunt în general bune, datorită replicilor potrivite la momentul potrivit.

5GANG: Un altfel de Crăciun merită o vizită la cinema. Filmul este puțin prea lung, dar distractiv.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x